Copilul tău e obsedat de reclame TV? Cum să-l dezveţi

1 65102 original jpg jpeg

Mamele tinere – dar adesea şi cele cu experienţă – îşi lasă bebeluşii cu orele în faţa televizorului, în speranţa că micuţii vor sta astfel mai cuminţi. Cu timpul însă, obiceiul influenţează negativ dezvoltarea copilului.

Televizorul nu e bonă

Mămici,ba chiar şi bunici au observat că bebeluşii sunt fascinaţi de reclamele TV. Ba chiar uită să facă mofturi la masă,dacă li se dă să pape cu televizorul deschis! În timp,însă,obiceiul se dovedeşte dăunător:în loc să socializeze,în loc să se joace cu alţii copiide vârsta lui,să coloreze sau să „meşterească” alături de tati,prichindeii preferă să stea cu ochii lipiţi de ecran,devenind dependenţi de stimularea neurologicăprodusă de imaginile televizate.

Spoturi greu de digerat

Pediatrii recomandă ca,până-n 2 ani,copiii să nu se uite la televizor. Şi nu neapărat pentru că pot vedea imagini nepotrivite cu vârsta lor,ci pentru că stimularea pe care imaginea TV o produce poate fi dăunătoare. Toate culorile strălucitoare,intermitente,sunetul tare şi ritmul alert în care se succed imaginile determină o stimulare pe care creierul micuţilor o gestionează cu dificultate.

Agitaţie şi tulburări de somn

Sunt părinţi care nu mănâncă decât în faţa televizorului aprins,împreună cu copiii. Şi lasă să se perinde pe ecran orice fel de imagini,spunându-şi să oricum copilaşul este prea mic şi nu înţelege. Fals! Şi,de cele mai multe ori,micuţii îşi formează o percepţie haotică şi incoerentă asupra lumii înconjurătoare,fapt care explică în parte agitaţia unora dintre ei,tulburările de somn şi chiar de apetit.

Soluţii practice

Pune televizorul în altă cameră decât cea în care vă petreceţi majoritatea timpului. Nu lăsa televizorul deschis toată ziua. Organizează diverse activităţi pentru a umple timpul pe care micuţul tău îl petrecea până acum în faţa micului ecran. Ca să nu mai simtă lipsa imaginilor televizate,joacă-te cu el,distraţi-vă împreună... sau pune o casetă cu desene animate.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg