Cum tratezi insolaţia la copii. 5 sfaturi practice

1 63833 original jpg jpeg

Vara este perioada vacanţelor, iar cele mai multe familii aleg concediul pe litoral alături de micuţii lor. Marea oferă foarte multe beneficii, de la aerosoli la expunerea benefică la soare.

Cu toate acestea,mamele ar trebui să acorde mai multă atenţie problemelor ce sunt asociate cu expunerea la soare. Cea mai mare problemă fiind insolaţia,care la copii,poate fi extrem de agresivă.

Vara este perioada vacanţelor,iar cele mai multe familii aleg concediul pe litoral alături de micuţii lor. Marea oferă foarte multe beneficii,de la aerosoli la expunerea benefică la soare. Cu toate acestea,mamele ar trebui să acorde mai multă atenţie problemelor ce sunt asociate cu expunerea la soare. Cea mai mare problemă fiind insolaţia,care la copii,poate fi extrem de agresivă.

Stările de greaţă,de vomă,de oboseală,durerile de cap şi insomnia sunt doar câteva dintre simptomele insolaţiei. Apoi,treptat,apar şi complicaţiile,precum febra foarte ridicată,moleşeală,frisoane,adică exact ce nu vrei în timpul concediului.

Cum tratezi insolaţia la copii – insolaţia trebuie prevenită prin hidratare corectă şi plajă în afara orelor de risc

În primul rând,insolaţia trebuie prevenită. Aveţi mare grijă cu orele de plajă. Chiar dacă adulţii pot suporta mai bine razele de soare,copiii nu sunt obişnuiţi cu atâta lumină şi căldură. Apoi,nu uitaţi de hidratare,apă şi fructe ca pepene şi piersici,nu trebuie să lipsească din alimentaţia copilului. Nu este de glumă cu insolaţia,cei mici îşi pot pierde cunoştinţa,pot avea dereglări ale ritmului inimii şi alte simptome neplăcute ce necesită ajutor de urgenţă.

Cum tratezi insolaţia la copii – copilul trebuie să stea întins şi trebuie dezbrăcat

În cazul în care observaţi semne de insolaţie la copii,aveţi grijă să vă deplasaţi într-un loc ferit de soare,la umbră,într-o cameră răcoroasă. Copilul trebuie întins pe spate,cu picioarele uşor ridicate pentru a facilita circulaţia sângelui spre inimă. Acesta este primul pas.

Apoi,este bine să dezbrăcaţi copilul,organismul său trebuie să înceapă procesul de transpiraţie,numai aşa îşi va regla temperatura singur.

Nu uitaţi de hidratare,deşi nu trebuie să exageraţi. Folosiţi prosoape îmbibate în apă şi puneţi-le pe fruntea copilului,de asemenea,încercaţi să îl stropiţi,dar nu cu apă rece,ci la temperatura camerei. Umeziţi-i buzele cu apă şi dacă poate să bea,ar fi bine să bea cu înghiţituri mici.

Cum tratezi insolaţia la copii – în caz de febră,nu administraţi antitermice

Luaţi temperatura rectală pentru a afla exact dacă este foarte ridicată. În cazul în care temperatura este foarte mare,nu se administrează antitermice,ci se încearcă reglarea temperaturii prin metoda împachetării.

De asemenea,se aplică pungi cu gheaţă pe gât,piept sau burtă,dar cu mare grijă. Nu în ultimul rând,se cheamă o ambulanţă sau se merge la urgenţe,unde se va consulta un doctor pentru a diagnostica problema.