Cum trebuie îmbrăcați și încălțați nou-născuții? Mic ghid pentru părinți

Bebelușii nu resimt neapărat temperatura ca noi. Nou-născuții sunt mult mai sensibili. Dar cum îți dai seama? Cum știi dacă îi este cald sau frig? Este el suficient de acoperit?

image

Ar trebui să poarte un strat de haine de bebeluși în plus pentru că bate vântul? Dar în picioare? Cum și cu ce îl încălțăm? Povestim despre toate aceste lucruri în articolul de astăzi.

De ce ar trebui ca bebelușul să fie îmbrăcat călduros?

Toți medicii pediatri îți vor spune că nou-născuții au dificultăți în a-și regla temperatura, mai ales pentru că se mișcă foarte puțin. Așadar, în primele săptămâni, ei trebuie să fie bine acoperiți, mai ales la nivelul extremităților. Pe lângă haine de bebeluși, vei avea nevoie de o căciulă, de ghetuțe și chiar de mănuși mici pentru a-i ține micuțului tău cald.

Cum îți poți da seama dacă bebelușului tău îi este frig?

Pentru a-ți da seama dacă bebelușului îi este frig, atinge-i gâtul sau pieptul. Dacă simți că este răcoros, înseamnă că nu este suficient de acoperit.

Cum îți dai seama dacă bebelușului îi este cald?

Un bebeluș își va regla întotdeauna mai bine temperatura într-o cameră răcoroasă decât într-una prea caldă. Dacă îi este prea cald, vei simți că are gâtul umed și părul puțin umed.

Îmbrăcarea unui copil pare întotdeauna descurajantă la început. În primele săptămâni, părinții nu se simt foarte confortabil să manevreze bebelușul de teamă să nu-l rănească, mai ales când vine vorba de îmbrăcarea lui. Dacă acesta este cazul tău, fă-ți viața mai ușoară alegând haine de bebeluși ușor de îmbrăcat. Body-uri și pijamale care se deschid în față, hăinuțe ușor de îmbrăcat, care se încheie în față sau la spate. Evită acele haine bebeluși care au cordoane, panglici, ace sau nasturi mari, care sunt periculoase pentru cel mic.

Cum ai grijă de hainele bebelușului?

Alege haine pentru bebeluși ușor de întreținut, care se pot spăla la mașină și care se usucă rapid. O metodă practică și eficientă de economisire a timpului. Pe lângă o bună îngrijire, alegerea ta trebuie să țină cont și de sensibilitatea bebelușului. Când vine vorba de detergentul de rufe, alege unul care este delicat atât cu hainele, cât și cu pielea și care a fost testat dermatologic pentru a te asigura că nu va ataca pielea fragilă a bebelușului cu substanțe chimice nepotrivite.

Adidași de bebeluși – cum și când  sunt potriviți pentru nou-născut?

În timpul ieșirilor în afara casei, încercă să-l obișnuiești, treptat, să poarte adidași de bebeluși din piele moale sau din pânză, pentru ca acesta să se obișnuiască să aibă ceva în picioare. Este important să aștepți până când copilul merge deja de 3 luni, altfel piciorul nu își va dezvolta mușchii potriviți. Chiar și așa, cel mai bine este să lași picioarele bebelușului libere cât mai mult posibil pentru a încuraja dezvoltarea naturală a piciorului. Picioarele goale ajută la dezvoltarea stabilității, echilibrului, coordonării și forței musculare la cei mici.

Dacă trebuie neapărat să încalți copilul, atunci fii atent la mărime, în primul rând, când alegi adidași de bebeluși. Nu uita că mărimea de încălțăminte a bebelușului se schimbă la fiecare două luni până la vârsta de 9 luni, iar apoi la fiecare 4 luni aproximativ.

Picioarele bebelușilor sunt mult mai fragile decât cele ale adulților. Prin urmare, atunci când bebelușul merge, este important să folosești adidași de bebeluși care să ofere confort și protecție și să optezi pentru materiale moi și confortabile, astfel încât piciorul să se dezvolte în mod corespunzător. Majoritatea bebelușilor au picioarele plate. Înainte de vârsta de 4 ani, încălțămintea moale, fără arcuri sintetice, este ideală pentru mersul și stabilitatea copilului. Niște adidași de bebeluși moi sunt opțiuni foarte populare, deoarece permit picioarelor și degetelor să aibă spațiu în permanență, în ciuda mișcării. Pantofii moi au tălpi subțiri, care îi permit copilului să simtă toate neregulile solului și să-și găsească astfel stabilitatea.



Recente