Durerile de spate nu-ţi dau pace? Află ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele (P)

1 56889 original jpg jpeg

Patru din cinci persoane suferă la un moment dat de dureri de spate, acestea manifestându-se cel mai des la persoanele de vârstă mijlocie (30-50 de ani), deşi pot fi afecta şi persoanele mai tinere.

Durerile de spate nu sunt întotdeauna cauzate de anumite boli,multe persoane sănătoase suferind de această problemă-purtatul genţilor grele şi voluminoase,tocurile înalte,şofatul ore îndelungate,statul pe scaun,la birou,kilogramele în plus,un somn necalitativ,statul în curentul aerului condiţionat.  

Apropierea sezonului estival reprezintă o grijă în plus. Pe lângă momentele de relaxare sau de distracţie,unele personae pot acuza dureri de spate,deşi,aparent,nu au efectuat nicio activitate care să le provoace. Alţii au desfăşurat sporturi precum tenis,fotbal,jogging şi au suferit întinderi musculare. În plus,timpul îndelungat petrecut la volan sau tânjeala pe nisipul tare,într-o poziţie incomodă poate provoca disconfot muşchilor lombari.

Medicii afirmă că durerile pot fi de mai multe tipuri:inflamaţii,leziuni sau contracturi musculare. Acestea pot începe brusc,după efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice,constante,într-un singur punct sau care iradiază către alte zone.

Durerile nu cedeaza la administrarea unei singure substanţe,de aceea este necesară  administrarea unei combinaţii de substanţe care să combată durerea prin mai multe mecanisme,într-un timp scurt.

Din fericire,în farmacii există un produs inovator,pentru administrare locală,cu o combinaţie unică de trei substanţe active (piroxicam,ciclobenzaprină,lidocaină),care atenuează rapid senzaţia de durere.

Asocierea dintre piroxicam,ciclobenzaprină si lidocaină acţionează asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

1.     Piroxicamulface parte din grupa antiinflamatoarelor,utilizat pe scară larga în afecţiunile dureroase de natură musculară şi articulară.

2.     Lidocainaeste un anestezic local cu efect imediat,care diminuează transmiterea senzaţiei de durere de la locul dureros către creier şi astfel scade percepţia durerii.

3.   Ciclobenzaprinaeste un analgezic cu mecanism asemănător anestezicelor locale.

O asemenea combinaţie de substanţe te scapă de durere după primele 10-15 minute de la administrare. Produsul se prezintă sub formă de gel,fapt care-i permite o absorbţie rapidă,fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros (avantaj mai ales în cazul afecţiunilor traumatice la care durerea intensă nu permite masajul).

Produsul se găseşte în farmacii,sub formă de tub de 25g gel sau tub de 45g gel.