Eşti un părinte prea exigent?

1 81334 original jpg jpeg

Poate că eşti mândră de faptul că eşti un părinte perfect, iar acest lucru este vizibil în tot ce faci, inclusiv în modul în care-ţi creşti copilul. Dacă vrei să îi insufli copilului tău perfecţiunea şi să îl faci să creadă că acest aspect îl ajută să obţină succesul, să ştii că greşeşti. Viaţa nu este aşa, motiv pentru care el trebuie să accepte imperfecţiunile şi să ştie cum să le facă faţă.

Iată care sunt aspectele pe care un părinte perfecţionist i le insuflă copilului său:

Trebuie să câştigi cu orice preţ

Dacă îi sunt repetate aceste cuvinte copilului în fiecare zi, atunci el va crede că este o regulă pe care trebuie s-o îndeplinească de fiecare dată când este cazul. Aşadar, dacă copilul tău nu câştigă de fiecare dată sau nu ajunge acolo unde îşi doreşte/îţi doreşti, se poate confrunta cu probleme psihice. Lui îi va fi foarte greu să se adapteze realităţii.

Fii autocritic

Acesta este un alt efect negativ al părintelui perfect. Copilul tău nu îşi va găsi fericirea, indiferent de ce va face. El/ea va continua să îţi analizeze fiecare acţiune şi realizare. Rezultatul? Nemulţumire faţă de tot ce i se întâmplă.

Ai încredere în tine

Dacă copilul tău nu îndeplineşte aşteptările pe care tu le ai, el sau ea poate ajunge să se confrunte cu stimă de sine scăzută. Copilul tău poate ajunge să nu creadă atunci când i se întâmplă cu lucru bun, punându-şi mereu întrebări şi neacceptând nimic din ce viaţa îi oferă. Va ajunge să creadă că nimic din ce face nu este suficient de bun!

Fii atent/ă la cei din jur

Odată cu trecerea timpul, copilul tău va ajunge să creadă că oamenii din jurul lui au nişte aşteptări de la el sau ei se aşteaptă ca el să fie perfect. Acesta este un sentiment foarte prezent în rândul copiilor, iar acest lucru poate duce la izolare.

Împotriveşte-te

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Singapore, copiii care au părinţi perfecţionişti ajung să sufere de anxietate şi /sau depresie. Insuflându-i un sens de împotrivire, el/ea poate ajunge să refuze ”perfecţionismul” şi să devină rebel/ă.



Recente

femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg