Ghid de prim ajutor pentru cele mai frecvente urgenţe medicale ale copiilor

1 67655 original jpg jpeg

Accidentele sau urgenţele medicale prin care va trece copilul de-a lungul anilor îţi vor da fiori reci pe spate şi, uneori, te vor încremeni de spaima.

Iată câteva soluţii rapide sau măsuri de prim ajutor pe care trebuie să le iei în cele mai comune situaţii de urgenţă prin care trece copilul!

Indiferent că îşi sparge capul,că bagă foarfeca în priză,că înghite o mărgea sau că se îneacă cu mâncare,aceste accidente sunt frecvente la vârste mici şi trebuie să fii întotdeauna pregătită să acţionezi rapid,pentru a-l ajuta.

A băgat obiecte metalice în priză

Oricât de mult ai încerca să-ţi securizezi casa pentru a-ţi ţine în siguranţă copilul,întotdeauna se întâmplă ca o sursă de electricitate să rămână neprotejată şi tocmai la aceea să atenteze cel mic. Întrucât nu înţelege care sunt riscurile introducerii obiectelor metalice în priză,nu se va feri să facă tot soiul de experimente în acest sens.

Deşi îţi vine să încremeneşti atunci când îl vezi cu foarfeca sau alt obiect metalic în preajma prizei,este indicat să acţionezi rapid pentru a-l îndepărta de sursa de electricitate. Sunt slabe şansele ca cel mic să introducă obiectele atât de adânc,încât să se electrocuteze,însă poate suferi arsuri uşoare. Dacă a fost electrocutat sau observi că a suferit arsuri,du-l de urgenţă la medic.

A călcat într-un cui sau într-un obiect metalic ascuţit

În alergătura de colo până colo şi în nisipul care ascunde o mulţime de pericole,există riscul ca cel mic să calce într-un cui dintr-o scândură sau într-un alt obiect metalic ascuţit. Este indicat să mergi cu el la medic,întrucât cel mic are nevoie urgenţă de un vaccin antitetanos. Rugina de pe astfel de materiale pune în pericol sănătatea copilului.

Antitetanosul acţionează împotriva efectelor secundare ale ruginei şi previne infecţiile ulterioare. Medicul va bandaja talpa copilului,însă va trebui să o monitorizezi cu atenţie,pentru a observa posibilele semne de infecţie. În cazul în care nu apar complicaţii,rana se va vindeca în câteva zile,iar copilul va putea merge iar pe terenul de joacă.

Citeşte continuarea articolului Ghid de prim ajutor pentru cele mai frecvente urgenţe medicale ale copiilorpe www.copilul.ro.Recente

Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg