Marşul pentru viaţă

1 56271 original jpg jpeg

În perioada 22–23 martie, în mai multe oraşe din ţară, are loc a patra ediţie a „Marşului pentru viaţă“. Acesta este un eveniment anual, dedicat valorizării şi protejării vieţii copiilor, începând de la concepţie, şi sprijinirii familiei.

Tema din acest an este „Adopţia,o alegere nobilă”. Organizatorii spun că au ales această temă pentru că adesea,societatea românească şi-a abandonat copiii şi mamele şi că adopţia este o soluţie firească pentru ocrotirea copiilor născuţi de mame aflate în dificultate,ale căror familii nu îşi pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

Tot ei precizează că în România,din păcate,nu există o cultură a adopţiei. Copiluladoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinţii care îşi lasă copilul să fie adoptat sunt consideraţi nedemni de numele de părinţi. Aceste calificări nu sunt corecte şi ele îngreunează mult încredinţarea spre adopţie,adopţia şi integrarea copilului adoptat.

Dacă în centrul atenţiei se pune interesul copilului,totul se schimbă. Un copil adoptat este un copil binecuvântat,la a cărui viaţă au contribuit două rânduri de părinţi. Părinţii adoptivi sunt de admirat pentru dragostea lor. Părinţi naturali trebuie sprijiniţi în luarea unei decizii deplin responsabile,care să aibă în vedere interesul copilului din toate punctele de vedere. Nu trebuie,în niciun caz,dispreţuiţi pentru că au ales,adesea cu multă durere sufletească,să încredinţeze altcuiva creşterea şi educaţia copilului lor.

Citeşte şi:

Îmbunătăţeşte-ţi relaţiile de familie

Cum să ai o viaţă de familie reuşită

În ceea ce priveşte legea românească a adopţiei,ea nu prevede soluţii pentru unele situaţii des întâlnite. De exemplu,este necesară legiferarea începerii demersului de încredinţare spre adopţie încă din perioada sarcinii. Astfel se va reduce abandonul,mortalitatea infantilă şi va creşte numărul de adopţii. România poate şi trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realităţii şi testate pe plan internaţional.

Organizatorii spun că pun aceste gânduri în inimile românilor,iar dacă vor reuşi să transmită societăţii că ţara noastră are nevoie de o cultură a adopţiei,aceasta o va conduce către o cultură a vieţii.

„Marşul pentru viaţă“ va avea loc în:Alba Iulia,Arad,Bacău,Braşov,Bucureşti,Buzău,Cluj,Caracal,Constanţa,Deva,Fălticeni,Galaţi,Giurgiu,Ocna Mureş,Oneşti,Piteşti,Ploieşti,Satu Mare,Sf. Gheorghe,Slatina,Târgovişte,Tg. Jiu,Tg. Mureş,Timişoara,Tulcea.

În Bucureşti,evenimentul se va desfăşura pe 22 martie,începând de la ora 14.00,pe traseul Piaţa Unirii (Parc) – Parcul Tineretului,intrarea Şincai. În încheiere,între orele 16.00–18.00,va avea loc în Parcul Tineretului un concert de susţinere la care vor participa Vlad Miriţă,Alexandra Uşurelu,Bogdan Vlădău,Anthony Icuagu (Vocea României),Vlad Stoia (Vocea României),Beatrice Vlădan (Vocea României) şi Ioana Picoş.

Coordonarea naţională a „Marşului pentru viaţă“ şi organizarea lui în Capitală sunt asigurate,în acest an,de către organizaţia Studenţi pentru viaţă.

3603006ceb12a50806cb6f5f09d7589d jpg jpeg