Sărbătorile de Iarnă influenţează comportamentul copiilor
Pentru fiecare dintre noi, Sărbătorile sunt clipe speciale, prin prisma semnificaţiilor spirituale, dar şi a oportunităţilor de a le arăta celor dragi cât de mult îi apreciem. Pentru copii, este un moment magic, care-şi pune amprenta asupra lor.
Magia Crăciunului începe în bucătăria familiei cu gătirea preparatelor de Sărbători. La pregătirea celor dulci,turte,foi de aluat coapte şi însiropate,pot lua şi ei parte.
Tatăl aduce bradul acasă şi într-un mod misterios,Moş Crăciun este cel care împodobeşte pomul,care aşază darurile sub el după ce micuţii au adormit.
Pentru copiii din zonele rurale mai ales,magia sărbătorilor este adusă de colinde,de mersul cu alţi copii pe la casele creştinilor,de recitarea textelor tradiţionale.
Toate aceste momente produc fascinaţie,încântare sufletească şi răsunet emoţional în sufletul celor mici.
„Jocurile copilăreşti sunt,de multe ori,imitaţii ale activităţii adulţilor. De aceea,amprenta afectiv – emoţională pe care Sărbătorile de Iarnă le au asupra copiilor va rămâne impregnată în sufletul lor pentru tot restul vieţii,astfel încât anumite tipare ale comportamentului adulţilor de mai târziu îşi au rădăcina în aceste momente unice din propria copilărie”,ne-a spus psihoterapeutul Minola Bratoveanu.
Iată motivele pentru care este o necesitate ca adulţii să le ofere atenţia şi iubirea necesară copiilor lor şi să fie modele pentru ei,cu atât mai mult de Crăciun,când este nevoie de linişte şi de dovezi de iubire în fiecare familie!
Articol realizat cu sprijinul psihologului clinician şi psihoterapeutului Minola Iuliana Bratoveanu. Pentru mai multe detalii sau pentru consultaţii o poţi contacta la cabinetul ei din Galaţi,telefonic la numărul 0724.309.124 sau prin e-mail la adresa psiholog@astrologie-medicala.ro.