Sfaturi pentru ca bebeluşul tău să doarmă liniştit
Oferă-i şansa bebeluşului tău să se liniştească singur şi să adoarmă fără ajutorul tău noaptea! Una dintre metodele pe care le poţi încerca este să ieşi din camera lui şi apoi să te întorci, pentru a-l asigura că îi eşti alături şi apoi să repeţi acţiunea.
Somnul neîntrerupt este foarte important pentru cel mic. Şi asta,nu doar pentru că se trezeşte odihnit şi pregătit pentru o nouă zi plină de descoperiri şi învăţăminte,dar şi pentru că un somn adecvat este esenţial pentru buna dezvoltare a bebeluşul tău.
În timpul somnului,creierul micuţului procesează tot ce învaţă în timpul zilei,anumite părţi din creieraşul lui fiind mai active în timpul somnului,pentru că doar atunci se creează conexiuni noi.
Începe prin a-i crea o rutină zilnică bine structurată şi pe timpul nopţii,sau atunci când doarme,încearcă să-l aşezi în poziţia în care se simte cel mai confortabil.
-Nu te grăbi să mergi la el de fiecare dată când plânge,ci lasă-l să înveţe cum să adoarmă singur.
-Asigură-te că locul în care doarme este potrivit. Astfel,afli dacă micuţul tău s-a trezit pentru că îi este foame,îi este prea cald sau prea frig,dacă are nevoie să-i schimbi scutecelul sau pentru că nu este destulă linişte sau nu este suficient de întuneric în camera lui.
-Ascunde,pe cât posibil,lumina dimineţii şi limitează-te să interacţionezi cu el la un nivel cât mai calm,evitând zgomotele,sugerându-i astfel că nu este tocmai momentul să se trezească.
-Încearcă să-l culci într-un săculeţde dormit care îl va ţine cald pe perioada mai friguroasă a anului şi într-un scutec care să-i permită să se mişte în voie,pentru a-l ajuta să doarmă mai bine.
-Măreşte-i cantitatea de hrană dacă ţi se pare că foamea este motivul pentru care se trezeşte des.
-Dacă îl supără creşterea dinţişorilor,dă-i să „ronţăie” o jucărie special creată pentru această problemă. Îi va amorţi durerea şi se va putea apoi odihni.
-Nu uita că scutecul utilizat pe perioada nopţii trebuie să fie unul cu putere maximă de absorbţie,deoarece cantitatea de lichid eliminată în acest interval este cu 50% mai mare comparativ cu perioada zilei.
De pildă,datorită stratului protector mult mai lung,Pampers Active Baby menţine pielea bebeluşului uscată chiar şi în partea din spate,pe o durată de până la 12 ore.
Acest scutec poate să absoarbă de 30 de ori greutatea lui în apă,reţinând lichidul chiar şi sub influenţa unei presiuni.
Mai mult,pe lângă stratul protector mai lung,care nu permite umezelii să intre în contact cu pielea bebeluşului,pentru ca el să nu se trezească în timpul nopţii,Pampers vine nou şi cu:
-material moale ca bumbacul,care permite pielii să respire;
-o loţiune pe bază de aloe vera,care protejează pielea sensibilă a micuţilor;
-potrivire anatomică,menţinând neschimbată forma scutecului,indiferent cât de mult se mişcă cel mic pe perioada somnului;
-manşete barieră,care păstrează lichidul în interiorul scutecului,indiferent de poziţia bebeluşului tău.