Cheesecake cu mere şi caramel
Dacă îţi place cheesecake-ul, ai putea încerca o reţetă inedită de prăjitură cu mere şi caramel. Este uşor de făcut şi se topeşte în gură!!!
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g biscuiţi de ovăz
150 g fulgi de ovăz
50 g zahăr
100 g unt
Pentru umplutură
150 g brânză de vaci
150 g cremă de brânză
100 g zahăr
2 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
2-3 mere
½ linguriţă scorţişoară
Pentru crustă
2 linguri făină
50 g fulgi de ovăz
50 g zahăr
100 g nuci mărunţite
75 g unt
Pentru caramel
200 g zahăr
75 ml apă
1 linguriţă zeamă de lămâie
75 ml smântână pentru frişcă
1 lingură unt
Mod de preparare
Speli şi cureţi merele de coajă, apoi le tai felii. Le presari cu scorţişoara şi le dai deoparte.
Pentru blat, fărâmiţezi biscuiţii şi-i amesteci cu zahărul, fulgii de ovăz şi untul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi întinzi uniform, această compoziţie pentru blat, presând-o bine. Dai tava la cuptor 5-10 minute, apoi o scoţi şi o laşi să se răcească.
Separat, mixezi brânzeturile cu zahărul, ouăle, vanilia şi întinzi umplutura peste blat, apoi aşezi feliile de mere deasupra.
Pentru crustă, amesteci făina cu fulgii de ovăz, zahărul, nucile şi untul topit, apoi întinzi compoziţia obţinută peste mere. Dai tava la cuptor până trece testul scobitorii. În timp ce se coace, prepari sosul caramel. Pui la foc mic într-o cratiţă zahărul cu apa şi zeama de lămâie şi ţii, fără să amesteci, până prinde culoare pe margini. Agiţi cratiţa deasupra focului, iar când a devenit închisă la culoare, o dai deoparte şi adaugi smântâna, apoi untul, amestecând rapid cu lingura de lemn, până dispar complet bulele. Serveşti prăjitura stropită cu sosul caramel.