Chifteluțe de broccoli la cuptor, alternativa delicioasă la clasicele chiftele
Vara, intenţionezi să mănânci mai rar carne? Aceste chiteluţe de broccoli preparate la cuptor reprezintă o variantă dietetică perfectă pentru mesele mai uşoare!

Ingrediente pentru trei porţii
350 g broccoli
120 g brânză de vaci
40 g parmezan
30 g pesmet
2 ouă
3 căței de usturoi
sare
piper
pudră de ardei iute, optional
Te-ar mai putea interesa: Chiftele din legume, la cuptor
Mod de preparare
Rupi broccoli în buchețele mici, pe care speli pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs. Gătești broccoli pe baie de aburi, cinci minute, apoi îl toci și-l așezi pe un prosop curat. Presezi pentru a scurge apa în exces din el.
Îl amesteci cu brânza, bine scursă, parmezanul, ouăle, pesmetul, cățeii de usturoi pisați, sare, piper, după gust, și pudră de ardei iute.
Vezi și: Chiftele de cartofi dulci
Formezi chiftelele cu mâna umedă, le așezi în tava tapetată și le dai la cuptor, la 200 °C, 18-20 de minute.
FOTO: Shutterstock