Clătite gratinate
Pregăteşte-le celor dragi acest prânz delicios şi săţios, într-o sâmbătă, când ai mai mult timp de stat în bucătărie.
Ai nevoie de
Pentru clătite
250 ml apă
250 ml lapte
3 ouă
1 praf de sare
făină cât cuprinde
ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
2 pulpe întregi de pui
2 cepe
3-4 căţei de usturoi
boia după gust
2 ardei graşi roşii
2 roşii
4 linguri de smântână
apă
sare
piper
ulei pentru gătit
Pasul 1
Amesteci toate ingredientele pentru clătite, adăugând făină până când obţii un aluat consistent. Prăjeşti clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu o picătură de ulei. Le laşi deoparte.
Pasul 2
Toci cepele şi le căleşti într-o tigaie încinsă, în care ai turnat puţin ulei. Adaugi pulpele de pui şi condimentezi, după gust, cu sare, piper şi boia. Toci ardeii, roşiile şi usturoiul şi le adaugi în cratiţă. Completezi cu apă cât să acopere. Laşi pe foc până scade. Înainte să-i închizi focul, amesteci 2 linguri de smântână.
Pasul 3
După ce mâncărica s-a răcorit, scoţi bucăţile de carne, le cureţi de piele şi le dezosezi. Dai carnea printr-un blender vertical, împreună cu puţin sos din mâncare.
Pasul 4
Înfăşori clătitele cu umplutura de carne şi le aşezi într-o tavă tapetată. Mai torni puţin sos peste ele, împreună cu încă 2 linguri de smântână. Dai la cuptor până se gratinează. Ornezi după gust.