Crochetele de cartofi cu mozzarella şi parmezan, plăcerea ta vinovată

Cu această reţetă de crochete de cartofi obţii şase porţii crocante de crochete de cartofi cu mozzarella. Sunt gata în aproximativ o oră. Trebuie să le încerci!

image

Aceste crochete cu cartofi sunt savuroase şi datorită unui tip de brânză făcută din lapte de bivoliță sau de vacă, mai precis mozzarella. Este o brânză moale, care poate să devină mai fermă odată cu trecerea timpului. Mulți iubesc această brânză italiană pentru textura cremoasă, uşor acidă. Este un aliment bogat în nutrienți care oferă multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea riscului de osteoporoză.

Inclusă într-un preparat cum este cel de crochete de cartofi, mozzarella îți conferă energie şi prelungeşte senzaţia de saţietate.

Ingrediente pentru şase porţii

1 kg cartofi

200 g mozzarella

25 g parmezan ras

sare

piper

3 ouă

90 g pesmet

pătrunjel

pudră de ceapă

ulei pentru prăjit

Te-ar mai putea interesa: 3 reţete de garnituri cu legume şi orez, simplu de făcut şi delicioase

Mod de preparare

Speli cartofii, apoi îi fierbi în coajă, în apă cu sare până când furculița intră cu ușurință în ei. Îi scurgi, apoi îi lași la răcorit înainte să îi descojești. Îi zdrobești cu furculița, apoi îi amesteci cu mozzarella rasă, pudră de ceapă, sare, piper, după gust.

Vezi și: Clasicul Fish & Chips, perfect pentru petrecerile în familie

Adaugi ouăle bătute, pătrunjel tocat și omogenizezi. Formezi crochetele cu mâna umedă, apoi le treci prin pesmet și le rumenești în uleiul încins pe toate părțile. Le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei, apoi le presari cu parmezan ras.

FOTO: Shutterstock