Cum să faci lasagna. Te ghidăm pas cu pas!

Foi fragede de lasagna, o umplutură cremoasă de brânză, carne tocată și un sos alb, bogat formează unul dintre cele mai apreciate preparate din lume: lasagna. Îţi arătăm cum s-o pregăteşti în patru paşi!

image

Lasagna este un preparat clasic italian care poate fi făcut în timpul săptămânii. Ar putea fi inclusă în meniu la orice ocazie: cină în familie, petrecere duminicală, prânz cu prietenii. Mulţi vor renunţa la dietă preţ de câteva minute pentru a gusta din ea şi nu vor regreta.

Cu toate că în multe rețete este menţionată fierberea foilor înainte de a începe stratificarea componentelor de bază și a pune tava la cuptor, ai putea încerca să foloseşti şi foile nefierte. Dacă ţi-ai propus să serveşti lasagna unor prieteni, ai putea s-o pregăteşti înainte cu o zi, s-o păstrezi la rece, urmând s-o reîncălzeşti înainte de servire. Va fi delicioasă! Ştiai că se poate şi congela? Doar o asamblezi, o acoperi cu folie alimentară şi o congelezi. La nevoie, doar o dezgheţi la frigider, apoi îndepărtezi folia şi o dai la copt o jumătate de oră. 

Ingrediente pentru patru porţii

Pentru sosul de carne: 

500 g carne tocată, amestec vită și porc 

1 ceapă 

1 morcov 

50 ml vin alb 

400 ml suc de roșii 

30 ml ulei 

sare  

piper  

oregano 

nucșoară 

Pentru sosul alb: 

300 g cremă de brânză 

200 ml smântână 

200 g mozzarella rasă 

1 pachet foi de lasagna 

Te-ar mai putea interesa: Lasagna cu dovlecei

Mod de preparare

Pas 1

image

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până când se rumenește ușor, apoi adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine. Pui morcovul tocat, condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa lăsată. Dacă mai este nevoie, mai torni puțină apă și lași la fiert până se pătrunde carnea. 

Pasul 2

image

Torni vinul peste carne și, după cinci minute, pui jumătate din cantitatea de suc de roșii, oregano și nucșoară rasă, după gust. Acoperi și mai lași la fiert zece minute.  

Vezi și: Lasagna cu spanac şi peşte

Pasul 3

image

Pentru sosul alb, amesteci crema de brânză, la temperatura camerei, cu smântâna, până când capătă o consistență fină, apoi adaugi jumătate din cantitatea de mozzarella.

Pasul 4

image

Întinzi într-o tavă puțin sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi un strat de carne, sos de roșii, apoi sos alb, din nou foi de lasagna, carne și continui, până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de carne. Presari mozzarella rasă și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește ușor lasagna. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg