Cum să faci lasagna. Te ghidăm pas cu pas!
Foi fragede de lasagna, o umplutură cremoasă de brânză, carne tocată și un sos alb, bogat formează unul dintre cele mai apreciate preparate din lume: lasagna. Îţi arătăm cum s-o pregăteşti în patru paşi!

Lasagna este un preparat clasic italian care poate fi făcut în timpul săptămânii. Ar putea fi inclusă în meniu la orice ocazie: cină în familie, petrecere duminicală, prânz cu prietenii. Mulţi vor renunţa la dietă preţ de câteva minute pentru a gusta din ea şi nu vor regreta.
Cu toate că în multe rețete este menţionată fierberea foilor înainte de a începe stratificarea componentelor de bază și a pune tava la cuptor, ai putea încerca să foloseşti şi foile nefierte. Dacă ţi-ai propus să serveşti lasagna unor prieteni, ai putea s-o pregăteşti înainte cu o zi, s-o păstrezi la rece, urmând s-o reîncălzeşti înainte de servire. Va fi delicioasă! Ştiai că se poate şi congela? Doar o asamblezi, o acoperi cu folie alimentară şi o congelezi. La nevoie, doar o dezgheţi la frigider, apoi îndepărtezi folia şi o dai la copt o jumătate de oră.
Ingrediente pentru patru porţii
Pentru sosul de carne:
500 g carne tocată, amestec vită și porc
1 ceapă
1 morcov
50 ml vin alb
400 ml suc de roșii
30 ml ulei
sare
piper
oregano
nucșoară
Pentru sosul alb:
300 g cremă de brânză
200 ml smântână
200 g mozzarella rasă
1 pachet foi de lasagna
Te-ar mai putea interesa: Lasagna cu dovlecei
Mod de preparare
Pas 1

Încingi uleiul în tigaie și călești ceapa tocată până când se rumenește ușor, apoi adaugi carnea și o mărunțești cât mai bine. Pui morcovul tocat, condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa lăsată. Dacă mai este nevoie, mai torni puțină apă și lași la fiert până se pătrunde carnea.
Pasul 2

Torni vinul peste carne și, după cinci minute, pui jumătate din cantitatea de suc de roșii, oregano și nucșoară rasă, după gust. Acoperi și mai lași la fiert zece minute.
Vezi și: Lasagna cu spanac şi peşte
Pasul 3

Pentru sosul alb, amesteci crema de brânză, la temperatura camerei, cu smântâna, până când capătă o consistență fină, apoi adaugi jumătate din cantitatea de mozzarella.
Pasul 4

Întinzi într-o tavă puțin sos de roșii, apoi așezi un strat de foi de lasagna preparate conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Așezi un strat de carne, sos de roșii, apoi sos alb, din nou foi de lasagna, carne și continui, până când termini ingredientele, deasupra fiind un strat de carne. Presari mozzarella rasă și dai tava la cuptor, la 180 °C, aproximativ o jumătate de oră, până se rumenește ușor lasagna.
FOTO: Shutterstock