Cum să faci Semla, prăjituri suedeze, cu cremă de migdale

Prăjiturile suedeze Semla sunt deosebit de aromate, cu cardamom şi cremă de migdale şi esenţă de vanilie. Îţi arătăm cum să le prepare fără teama de nereuşită!     

image

Deserturile cu pastă şi esenţă de migdale au o aromă specială. Migdalele se numără printre sursele cele mai bune de vitamina E, iar cei care le consumă mai des sunt protejaţi de boli de inimă, Alzheimer, cancer. Mai mult, migdalele conferă un plus de proteine şi fibre care prelungesc senzaţia de saţietate.

Ingrediente pentru 12-16 bucăţi

600 g făină

60 g zahăr

1 lingură drojdie uscată

1 linguriţă cardamom măcinat

1/2 linguriţă sare

250 ml lapte

6 linguri unt

3 ouă

1 lingură apă

Pentru crema de migdale:

200 g pastă de migdale

4 linguri lapte

3 linguri zahăr pudră

¼ linguriţă esenţă vanilie

¼ linguriţă esenţă migdale

1 vârf de cuţit sare

Pentru frişcă:

500 g smântână pentru frişcă

50 g zahăr pudră

½ linguriţă esenţă vanilie

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură Malaga cu ciocolată albă şi banane

Mod de preparare

Amesteci făina, zahărul, drojdia, cardamomul și sarea. Separat, combini laptele cu untul topit și două ouă. Adaugi amestecul de lapte în cel de făină și mixezi cu paletele de aluat până când compoziţia devine moale, dar rămâne lipicios. Pui aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperi cu o folie alimentară, o oră.

Tapetezi o tavă şi preîncălzeşti cuptorul. Împarţi aluatul în 12-16 bucăţi pe care le aşezi în tavă, sub formă de bile. Laşi distanţă între acestea. Le acoperi şi laşi încă 30-45 de minute, la loc cald.

Amesteci oul rămas cu apa şi ungi chiflele crescute. Introduci tava în cuptor pentru 20 de minute. Le laşi la răcit. Procedezi la fel cu restul de aluat, dacă a rămas.

Vezi şi: Desert pentru zilele de post. Prăjitură cu lămâie şi mălai

Tai capace de la fiecare chiflă şi faci loc în partea de jos, păstrând acel miez rămas. Pentru cremă, amesteci pasta de migdale cu miezul de chifle, apoi cu laptele, zahărul pudră și esenţele. Pui în fiecare chiflă câte puţină cremă.

Baţi smântâna pentru frişcă, înglobând pe parcurs 30 de grame de zahăr pudră şi esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui poş, umpli fiecare chiflă cu frişcă şi acoperi cu capacele tăiate. La servire, le ornezi cu zahăr pudră.

FOTO: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg