Desert cu miere. Prăjitură cu anason şi cuişoare

Una dintre prăjiturile care amintesc multora de copilărie este cea cu foi de miere şi mirodenii. Este potrivită la un ceai, ca gustare sau ca desert după o masă în familie.

image

Aromată şi pufoasă, această prăjitură poate fi un desert de weekend excelent. Îţi ia ceva mai mult timp s-o prepari, dar rezultatul te va mulţumi cu siguranţă. Mirodeniile pe care le poţi adăuga sunt şi sănătoase.

Anasonul stimulează secreţiile pancreatice şi intestinale, ajutând astfel digestia. Cuişoarele au proprietăţi antimicrobiene, previn dezvoltarea bacteriilor care cauzează crampe abdominale şi diareea. De asemenea, reglează glicemia şi îmmbunăţesc sănătatea oaselor. Pe de altă parte, şi scorțișoara este considerată un condiment sănătos. O recenzie a Pharmacognosy Research a cercetat diferite studii despre scorțișoară și a constatat că are proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antidiabetice, antimicrobiene și anticancerigene.

Ingrediente

250 g de miere

150 g de unt

180 g zahăr

500 g făină

1 ou întreg

2 gălbenuşuri

scorţişoară

1 vârf de cuţit anason măcinat

1 vârf de cuţit cuişoare măcinate

1,5 linguriţă bicarbonat de sodiu

80 ml lapte

50 g de nuci

400 - 500 g gem

lichior de portocale

Pentru cremă:

500 ml lapte

½ cană zahăr

10 linguri griş

250 g unt

Pentru glazură:

200 g de ciocolată neagră

80 g de unt

2-3 lingurite de miere

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu aluat sfărâmicios şi cireşe, ideală pentru orice moment al zilei

Mod de preparare

Amesteci mierea cu untul și zahărul. Le laşi pe foc mic până atinge punctul de fierbere. Dai deoparte.

Cerni făina, faci loc în mijloc şi pui oul, gălbenușurile, condimentele și frămânţi. La final, încorporezi laptele cu nucile tocate. Frămânţi încă cinci-zece minute şi laşi la dospit o oră.

Transferi aluatul într-o tavă tapetată şi-l introduci în cuptorul preîncălzit, timp de o jumătate de oră. După răcire, tai aluatul în trei.

Pentru cremă, pui deoparte o cană de lapte, iar pe restul îl fierbi cu o jumătate de cană e zahăr. Amesteci laptele păstrat cu grişul şi înglobezi amestecul în laptele fiert. Mai ţii pe foc mic, până se îngroaşă, amestecând continuu, cu telul. Adaugi untul la temperatura camerei pentru o vreme.

Vezi şi: Desert rapid. Prăjitură uşoară, de casă cu mousse de ciocolată

Aşezi pe un platou prima bucată de blat, o însiropezi cu lichior de portocale și o ungi cu gem. Acoperi cu a doua bucată, o însiropezi şi o acoperi cu cremă, apoi cu ultima bucată. O însiropezi şi pe aceasta.

Pentru glazură, topeşti ciocolata ruptă în bucăţi, împreună cu untul şi mierea. Omogenizezi, răceşti şi torni glazura peste prăjitură. Ornezi cu zahăr perlat.

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg