Desert de senzaţie! Panna Cotta cu cireşe

Profită de această perioadă în care cireşele te îmbie în pieţe şi prepară acest desert deosebit. Panna Cotta cu cireşe va fi dulcele tău de casă favorit!          

image

Ingrediente pentru două porţii

½ pachet gelatină

100 ml smântână pentru frişcă

1 pahar lapte

5 linguri zahăr

1 linguriţă esenţă vanilie

500 g cireşe  

Te-ar mai putea interesa: Panna cotta cu căpşuni

Mod de preparare

Pregăteşti gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet. Cureţi de cozi şi sâmburi jumătate din cantitatea de cireşe, apoi le amesteci cu trei linguri şi jumătate de zahăr. Le ţii pe foc până la topirea zahărului şi dai deoparte înainte să fiarbă. La final, le treci printr-un blender, pentru a obţine o compoziţie fină. Încorporezi o jumătate din cantitatea e gelatină. Torni amestecul în pahare pe care le introduci în frigider circa două ore, înclinate.

Vezi şi: Panna cotta cu zmeură

Pui pe foc laptele, smântâna pentru frişcă, două linguri şi zahărul rămas. Amesteci până la topirea zahărului, apoi adaugi esenţa de vanilie. Continui să amesteci. Dai deoparte înainte să fiarbă. Răceşti brusc. După aceea, încorporezi gelatina păstrată.

După ce jeleul de cireşe s­-a închegat, adaugi crema şi laşi paharele la frigider încă două-trei ore înainte de servire. Ornezi Panna Cotta cu cireşele rămase.

FOTO: Shutterstock