Desert pentru începători: lokma cu iaurt sau gogoşele însiropate

Acest desert numit lokma turcească constă în gogoşele din aluat dulce. Sunt prăjite și înmuiate într-un sirop simplu. Sunt delicios de suculente, au un interior moale și fraged și exteriorul ușor crocant.

image

Lokma este unul dintre cele mai cunoscute deserturi pe care le poți vedea pe străzile din Turcia. Se formează cozi lungi în fața vânzătorilor ambulanți care vând acest preparat simplu, dar delicios. Un lokma bun este crocant și auriu la exterior, dar moale în interior. Ar trebui să auzi acel sunet specific când muști dintr-o astfel de gogoaşă.

Un aspect care face desertul lokma unic este că aceste gogoşi mici sunt adăugate într-un sirop rece imediat după prăjire. Acest lucru le permite să absoarbă siropul şi să se infuzeze cu aromele acestuia. Preparatul poate fi servit cu scorţişoară, seminţe de susan sau nucă.

Sfaturi pentru preparare

În timp ce prăjeşti gogoşelele, uleiul devine prea fierbinte, iar ele se fac aurii prea repede, înainte ca interiorul să aibă timp să se gătească bine. În acest caz, opreşte focul după ce primul lot a fost prăjit. Așteaptă aproximativ cinci minute, apoi prăjeşte un al doilea lot.

Dacă nu-ţi place să modelezi gogoşile în mod tradițional, folosind mâinile, poţi folosi o pungă decupată la un colţ. Laşi să treacă o cantitate mică de aluat, apoi o transferi în uleiul încins cu ajutorul unei linguri. Nu uita să treci lingura prin ulei înainte de a lua aluatul.

Ingrediente pentru zece porţii

Pentru aluat:

½ pahar iaurt

1 pahar apă caldă

30 g drojdie proaspătă

1 linguriţă de zahăr

1 kg făină

ulei, pentru prăjit

Pentru sirop:

2 căni zahăr pudră

2 pahare apă

1 lingură zeamă de lămâie

Te-ar mai putea interesa: Cum să faci, pas cu pas, gogoși spaniole, cu scorţişoară

Cum să faci gogoşele lokma

Prepari siropul, fierbi apa cu zahăr și zeama de lămâie până obţii un sirop gros pe care îl laşi la răcit.

Dizolvi drojdia și zahărul în apă caldă. Adaugi iaurt și amesteci. Începi să încorporezi făină până când aluatul nu mai este lipicios.

Vezi şi: Gogoşi cu vin, în stil italian

Când aluatul este gata, îl laşi să crească 30 de minute. Încingi uleiul pe foc. Iei cu lingura sau cu mâna câte puţin din aluat şi pui în uleiul încins.

La final, treci lokma în siropul răcit şi le laşi să stea puţin, apoi le serveşti călduţe.

FOTO: Shutterstock



Recente

wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg