Desertul rece cu iaurt, dulcele sănătos

1 76684 original jpg jpeg

Un desert răcoros, pe care nu ai cum să nu îl încerci. Prepară o prăjitură delicioasă, cu câteva ingrediente simple, care îţi va încânta papilele gustative.

Ai nevoie de

100 g zahăr1 lingură unt50 g susan500 g iaurt100 g mureesenţă de rom, opţionalfrunze de mentă, pentru decorzahăr pudră, pentru decor

Combini untul cu zahărul şi le aşezi pe foc, într-o cratiţă, până când se caramelizează. Adaugi susanul şi torni caramelul fierbinte într-un strat subţire pe o hârtie de copt. Îl laşi să se răcească şi-l rupi bucăţi.

Speli murele, le scurgi şi le aşezi în farfurii. Torni peste ele iaurtul şi aşezi bucăţi de caramel. Decorezi cu zahăr pudră şi frunze de mentă.