Nu rata sezonul căpşunilor şi pregăteşte cea mai aromată îngheţată!
Temperaturile ridicate din aceste zile a îmbiat pe mulţi să aleagă deserturi sau gustări răcoritoare. În locul celor din comerţ, ai putea prepara în casă îngheţate de fructe. Îţi propunem o reţetă de îngheţată de căpşuni pe care, cu siguranţă, o vei reface de mai multe ori!

Ingrediente pentru şase porţii
500 g căpşuni
100 g zahăr
3 gălbenuşuri
250 ml lapte
250 ml smântână pentru frişcă
foi de napolitană
Te-ar mai putea interesa: Desert rece, la pahar, simplu de făcut: mousse de piersici, ornat cu căpşuni
Mod de preparare
Zdrobeşti căpşunile după ce le-ai îndepărtat codiţele. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr şi amesteci, apoi le dai la frigider o jumătate de oră.
Freci gălbenuşurile cu zahărul rămas. Combini cu lapte şi dai totul pe foc mic. Amesteci continuu. Când începe să fiarbă, iei vasul de pe foc, îl aşezi în altul cu apă rece şi continui să amesteci până când compoziţia se răcoreşte. O dai la frigider 3 ore.
Vezi şi: Îngheţată de avocado. Îţi iese cremoasă, perfectă fără aparat special
Baţi smântâna pentru frişcă şi o încorporezi în amestecul cu lapte. Adaugi căpşunile. Pui îngheţata la congelator, având grijă să amesteci de trei ori, la distanţă de o jumătate de oră, pentru a nu se forma ace de gheaţă. O serveşti între foi de napolitană, cu căpşuni proaspete.
FOTO: Shutterstock