Pâine săţioasă, fără gluten, cu 2 ingrediente. E gata în 40 de minute!

Unul dintre alimentele blamate pentru efectele negative asupra sănătăţii, în cazul unui consum în exces, pâinea poate avea un efect antiinflamator, dacă este preparată în casă, după reţete simple, cum este şi aceasta care presupune combinarea a numai două ingrediente.

image

Pâinea ultraprocesată sau făcută cu făină albă, rafinată, ca orice alt aliment cu aceleași caracteristici, este nesănătoasă pentru sănătatea noastră. Totul se schimbă dacă alegi să-ţi pregăteşti pâinea în casă. Mai mult, dacă adaugi ingrediente cu un echilibru nutrițional bun și proprietăți antiinflamatorii benefice pentru organism, vei avea numai de câştigat. De exemplu, dacă foloseşti făină de ovăz, vei obţine o pâine proteică, iar dacă pui semințe de in, vei avea o soluție perfectă pentru un tranzit intestinal îmbunătăţit.

Pâine de in, sănătoasă și rapidă

Un posibil sortiment de pâine de casă este şi cea cu seminţe de in. O reţetă uşor de pus în practică este şi cea postată pe pagina de Instagram Vida Keto Saludable, citată de Mujer Hoy, pe care au mai fost prezentate diferite rețete utile celor care urmează dieta Keto pentru a slăbi şi a-ţi îmbunătăţi sănătatea.

Vezi şi: Pâine cu usturoi, ierburi aromatice şi unt. Idee de a refolosi pâinea mai veche

Pâinea de in nu conţine gluten, este săţioasă şi are proprietăţi antiinflamatoare. Seminţele de in reprezintă un superaliment deoarece sunt bogate în acizi grași Omega-3, fibre, care menţin starea de saţietate, vitamine B, C, E și normalizează glicemia.

Pont

Macină sau hidratează seminţele de in în apă sau lapte vegetal.

Aşa faci rapid pâinea cu in şi albuşuri!

Pentru această reţetă de pâine ai nevoie de opt albușuri şi 100 de grame de semințe de in măcinate.

Te-ar mai putea interesa: Secretul pentru o pâine de casă pufoasă mai mult timp

După ce baţi albuşurile spumă, adaugi seminţele şi sare, după preferinţă. Transferi compoziţia omogenizată într-o formă tapetată şi adaugă, dacă doreşti, susan sau oregano. Introdu forma în cuptorul preîncălzit, o jumătate de oră.

FOTO: Shutterstock