Plăcinte cu carne tocată, prefectă pentru picnic

Săţioase şi crocante la exterior, plăcintele cu carne tocată sunt uşor de preparat şi pot fi luate la un picnic în weekend.

image

Vremea bună ne scoate pe toţi în parcuri şi ne dă dor de ducă prin ţară. Profită de ea cât mai mult! Îţi propunem să iei cu tine la lada frigorifică sau într-o geantă termoizolantă băuturi răcoritoare, plăcinte cu carne, un desert simplu, câteva fructe şi să faci un picnic oriunde găseşti un loc deosebit numai bun de oprit.

Aceste plăcinte cu carne se prepară uşor, mai ales dacă ai la îndemână un aluat foitaj păstrat la rece. Nu uita ca, la final, să pui şi susan! Îţi oferă grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate. Sunt importante pentru menținerea sănătății pielii, ceea ce poate fi deosebit de benefic în timpul verii, când pielea are nevoie de hrănire şi protecţie în plus.

Ingrediente pentru patru porţii

500 g carne tocată, amestec vită și porc

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 praf de sare

piper

cimbru

100 g mazăre din conservă

30 ml ulei

100 ml suc de roșii

1 pachet aluat foitaj

semințe de susan, opțional

1 ou

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Mod de preparare

Toci ceapa și o călești în uleiul încins până când devine sticloasă, apoi adaugi carnea tocată și o mărunțești pentru a nu se forma cocoloașe. O acoperi și o lași să fiarbă, la foc mic, amestecând constant, până când se pătrunde. Dacă mai este nevoie, mai torni apă și o lași până scade.

Condimentezi carnea cu sarea, piper și cimbru, după gust, torni sucul de roșii, cățelul de usturoi tocat, amesteci și lași aromele să se pătrundă. După ce carnea s-a gătit, o dai deoparte și o lași la răcorit, apoi o amesteci cu mazărea.

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

Decongelezi foitajul și-l tai în pătrate de 10x10 cm. Pui la mijlocul lor două linguri de compoziție de carne și unești marginile deasupra. Pui plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul bătut și presari, dacă vrei, semințe de susan.

Dai plăcintele la cuptor, la 190 °C, aproximativ o jumătate de oră, până când se rumenesc.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cereale care cresc aportul de magneziu   Sursa foto shutterstock 2388070241 jpg
Tarta cu fructe si bezea  Sursa foto shutterstock 1994028971 jpg
Telefon pe silentios  Sursa foto shutterstock 2470423187 jpg
clickpentrufemei ro janesca DBVviVJLWic unsplash jpg
Cannelloni cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 2263833469 jpg
Crema de zahar ars  Sursa foto shutterstock 2169638327 jpg
20033167 7ada 69d8 bbd7 6f6f311ea881 jpg
Cum alegi furnizorii ideali pentru deschiderea patiseriei tale jpg
Salata de paste cu ton  Sursa foto shutterstock 248685805 jpg
Tort de bezea  Sursa foto shutterstock 1717705807 jpg
shutterstock 1926666809 jpg
shutterstock 2182507759 jpg
Paste cu somon si sos pesto  Sursa foto shutterstock 2072087981 jpg
shutterstock 459134560 jpg
shutterstock 1909404049 jpg
shutterstock 2489033395 jpg
shutterstock 2401524207 jpg
b038ea69 ee3f 0217 15a6 d6e5ff90b47d jpg
Tort cu crema de branza, caramel si alune  Sursa foto shutterstock 2174052631 jpg
Bucura te de un zambet perfect cu fatete dentare  Pretul tratamentului un motiv in plus jpg