Plăcinte cu carne tocată, prefectă pentru picnic

Săţioase şi crocante la exterior, plăcintele cu carne tocată sunt uşor de preparat şi pot fi luate la un picnic în weekend.

image

Vremea bună ne scoate pe toţi în parcuri şi ne dă dor de ducă prin ţară. Profită de ea cât mai mult! Îţi propunem să iei cu tine la lada frigorifică sau într-o geantă termoizolantă băuturi răcoritoare, plăcinte cu carne, un desert simplu, câteva fructe şi să faci un picnic oriunde găseşti un loc deosebit numai bun de oprit.

Aceste plăcinte cu carne se prepară uşor, mai ales dacă ai la îndemână un aluat foitaj păstrat la rece. Nu uita ca, la final, să pui şi susan! Îţi oferă grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate. Sunt importante pentru menținerea sănătății pielii, ceea ce poate fi deosebit de benefic în timpul verii, când pielea are nevoie de hrănire şi protecţie în plus.

Ingrediente pentru patru porţii

500 g carne tocată, amestec vită și porc

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 praf de sare

piper

cimbru

100 g mazăre din conservă

30 ml ulei

100 ml suc de roșii

1 pachet aluat foitaj

semințe de susan, opțional

1 ou

Te-ar mai putea interesa: Reţetă în paşi. Miniplăcinte cu carne de vită

Mod de preparare

Toci ceapa și o călești în uleiul încins până când devine sticloasă, apoi adaugi carnea tocată și o mărunțești pentru a nu se forma cocoloașe. O acoperi și o lași să fiarbă, la foc mic, amestecând constant, până când se pătrunde. Dacă mai este nevoie, mai torni apă și o lași până scade.

Condimentezi carnea cu sarea, piper și cimbru, după gust, torni sucul de roșii, cățelul de usturoi tocat, amesteci și lași aromele să se pătrundă. După ce carnea s-a gătit, o dai deoparte și o lași la răcorit, apoi o amesteci cu mazărea.

Vezi şi: Plăcintă cu carne de vită şi ciuperci

Decongelezi foitajul și-l tai în pătrate de 10x10 cm. Pui la mijlocul lor două linguri de compoziție de carne și unești marginile deasupra. Pui plăcintele într-o tavă tapetată, le ungi cu oul bătut și presari, dacă vrei, semințe de susan.

Dai plăcintele la cuptor, la 190 °C, aproximativ o jumătate de oră, până când se rumenesc.

FOTO: Shutterstock