Pont pentru grătar. Frigărui din chifteluțe
Chiftelele preparate la grătar, pe frigărui, cu roşii şi ceapă sunt perfecte pentru toţi membrii familiei, indiferent că sunt adulți sau copii.
Prepararea chiftelelor sub formă de frigărui poate fi o alternativă excelentă la chiftelele prăjite clasice. În felul acesta, însă, vei aduce la masă un preparat cu un aport caloric mai mic, suculent, care să le placă tuturor, chiar şi celor mici. Este o rețetă tradițională care poate fi preparată în multe variante diferite în funcție de rezultatul final pe care doreşti să-l obţii.
Poți folosi chifteluțe de legume, cu cartofi, vinete sau dovlecei. Cu puţină imaginaţie, îţi poţi îmbogăți acest fel de mâncare, prin modificarea unor ingrediente ori prin adăugarea unui aluat. Să vedem împreună cum să pregătim chiftele moi coapte și câteva sfaturi utile pentru un rezultat perfect.
Ingrediente pentru trei porţii
600 g carne tocată de vită
1 ou
50 g pesmet
5 căței de usturoi
50 g bacon
2 cepe roșii
6 roșii cherry
20 ml ulei
sare
piper
Te-ar mai putea interesa: Piept de pui cu sos de lime. E gata în 30 de minute!
Mod de preparare
Amesteci carnea cu oul, pesmetul, cățeii de usturoi pisați, uleiul, baconul tocat mărunt, sare și piper, după gust.
Vezi şi: Halloumi picant, pentru zilele în care ocoleşti carnea
Formezi chiftelele cu mâna umedă și le înfigi pe bețe de frigărui, având între ele bucăți de ceapă roșie și roșii cherry. Le rumenești pe grătar cinci-șase minute pe fiecare parte.
FOTO: SHutterstock