Pont pentru o masă rapidă. Macaroane cu brânză
Când eşti presată de timp şi este nevoie să pregăteşti rapid un prânz sau o cină, această reţetă cu macaroane cu brânză ar putea fi exact ce ai nevoie!

O porţie caldă, aburindă de macaroane cu brânză îţi va aduce aminte, cu siguranţă, de copilărie şi îţi va aduce acea senzaţie de confort de care simţi nevoia în zilele mai reci, de iarnă. Îţi arătăm cum să reproduce o astfel de reţetă, fără prea mult efort şi nici prea mult timp pentru a-ţi reuşi un preparat cremos şi bun, aşa cum l-ai apreciat dintotdeauna.
Ingrediente pentru patru porţii
450 g paste
1,2 l lapte
70 g unt
45 g făină
sare
450 g brânză cedar
120 g parmezan
nușcoară
Te-ar mai putea interesa: Preparate delicioase din numai 3 ingrediente
Mod de preparare
Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Încălzești laptele. Între timp, topești untul într-o cratiță și adaugi făina, amestecând energic.
După două-trei minute, toni treptat laptele fierbinte și amesteci până ce sosul începe să se îngroașe. Dai deoparte și pui brânza rasă, din care ai păstrat 100 de grame, sare și nucșoară, după gust.
Vezi şi: Terină de brânză cu dovlecei, sparanghel şi mazăre
Pui pastele peste sos, omogenizezi și răstorni totul într-o formă tapetată. Presari deasupa brânza păstrată și dai la cuptor, la 190 °C, 20-30 de minute, până se rumenește la suprafață.
FOTO: Shutterstock