Pont pentru o masă rapidă. Macaroane cu brânză

Când eşti presată de timp şi este nevoie să pregăteşti rapid un prânz sau o cină, această reţetă cu macaroane cu brânză ar putea fi exact ce ai nevoie!

image

O porţie caldă, aburindă de macaroane cu brânză îţi va aduce aminte, cu siguranţă, de copilărie şi îţi va aduce acea senzaţie de confort de care simţi nevoia în zilele mai reci, de iarnă. Îţi arătăm cum să reproduce o astfel de reţetă, fără prea mult efort şi nici prea mult timp pentru a-ţi reuşi un preparat cremos şi bun, aşa cum l-ai apreciat dintotdeauna.

Ingrediente pentru patru porţii

450 g paste

1,2 l lapte

70 g unt

45 g făină

sare

450 g brânză cedar

120 g parmezan

nușcoară

Te-ar mai putea interesa: Preparate delicioase din numai 3 ingrediente

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Încălzești laptele. Între timp, topești untul într-o cratiță și adaugi făina, amestecând energic.

După două-trei minute, toni treptat laptele fierbinte și amesteci până ce sosul începe să se îngroașe. Dai deoparte și pui brânza rasă, din care ai păstrat 100 de grame, sare și nucșoară, după gust.

Vezi şi: Terină de brânză cu dovlecei, sparanghel şi mazăre

Pui pastele peste sos, omogenizezi și răstorni totul într-o formă tapetată. Presari deasupa brânza păstrată și dai la cuptor, la 190 °C, 20-30 de minute, până se rumenește la suprafață.

FOTO: Shutterstock