Prăjitură cu brânză
Prăjiturile cu brânză sunt printre cele mai simple de preparat şi sunt atât de bune!
Ai nevoie de
175 g unt 140 g zahăr tos3 ouă 200 g făină 1 plic praf de copt 500 g cremă de brânză 100 g zahăr pudrăcoaja rasă de la 1 lămâie 2 linguriţe zeamă de lămâie
Mod de preparare
Pentru aluat, mixezi 125 g de unt moale cu zahărul, apoi cu un ou, cu 160 g de făină şi cu praful de copt. Frămânţi aluatul şi îl dai la frigider 30 de minute. Separat, mixezi crema de brânză cu restul de făină şi de unt, apoi cu zeama şi coaja de lămâie. Omogenizezi ouăle rămase, bătute cu zahărul pudră. Întinzi aluatul într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt. Torni compoziţia şi dai tava la cuptor până se rumeneşte.