Prăjitură cu cremă de cireşe
Un desert delicios, prăjitura cu cremă de cireşe este un desert răcoros, uşor de preparat.
Dificultate mediePreparare1 tavă
Ai nevoie de
500 g făină
200 g unt
1 gălbenuş
100 ml smântână
1 praf de sare
ulei, pentru uns
450 ml smântână pentru frişcă
1 pliculeţ zahăr vanilat
Pentru jeleul de cireşe
5 g gelatină granul
3 linguri lapte
400 g cireşe
50 g zahăr
20 g amidon
4 linguri apă
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci făina cu untul tăiat bucăţi şi lăsat la temperatura camerei. Încorporezi gălbenuşul, smântâna, sarea şi frămânţi energic aluatul. Dacă este lipicios, mai adaugi puţină făină. Îl dai câteva ore la frigider. Împarţi aluatul în două, îl întinzi pe o suprafaţă pudrată cu făină şi îl aşezi în două tăvi tapetate.
Pui gelatina la hidratat în 3 linguri de lapte. Între timp, fierbi cireşele cu zahărul. Dizolvi amidonul în apă şi îl adaugi peste fructe, după ce acestea încep să îşi lase sucul. Amesteci câteva minute până se îngroaşă, apoi iei de pe foc. După ce s-a răcit, încorporezi gelatina.
Într-o tavă, aşezi prima foaie de foitaj şi întinzi uniform jeleul de cireşe. Mixezi smântâna pentru frişcă împreună cu zahărul vanilat, o adaugi peste jeleu, apoi acoperi cu cea de-a doua foaie de foitaj.