Ravioli cu carne, reţeta pas cu pas
Provenite din bucătăria italiană, pastele ravioli sunt o adevărată încântare pentru papilele gustative, datorită gustului lor rafinat. Încearcă-le şi tu!
Dificultate medie
Preparare 1 h4 porţii
Ai nevoie de
300 g făină
3 ouă
3 linguri ulei
sare, după gust
Pentru umplutură
1 ceapă
200 g carne tocată
sare
piper
1 ou, pentru uns
cubuleţe de bacon crocant, după gust
pătrunjel, pentru decor
Pasul 1
Într-un bol, amesteci făina cu ouăle, uleiul şi cu sarea şi frămânţi până obţii un aluat. Îl inveleşti într-o folie alimentară şi îl ţii la rece aproximativ 30 de minute.
Pasul 2
Pentru umplutură, amesteci ceapa mărunţită împreună cu carnea tocată scursă bine. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Pasul 3
Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe blatul de lucru, presărat cu puţină făină. Decupezi ravioli cu gura unui pahar, pui la mijloc umplutura şi îi ungi cu oul bătut, apoi îi îndoi şi le sigilezi bine marginile.
Pasul 4
Fierbi ravioli într-o oală cu apă şi sare, maximum 10 minute, iar când sunt gata, îi scurgi. Îi serveşti decoraţi cu pătrunjel proaspăt tăiat şi presăraţi cu bacon crocant.