Ștrudel cu legume? Merită să încerci!
Credeai că ştrudelul poate fi doar un desert? Ei bine, îţi arătăm cum să prepari un ştrudel cu legume, care poate intra în meniul din zilele de post, dacă alegi să nu adaugi mozzarella şi nu le ungi cu ou bătut.

Ingrediente pentru 6 porții
2 foi aluat foitaj
200 g ciuperci pleurotus
1 ardei verde
1 ardei roșu
2 roșii
200 g mozzarella
1 ceapă
sare
piper
1 ou
30 ml ulei de floarea-soarelui
Te-ar mai putea interesa: Idee de prânz sănătos: paste cu legume. Vezi de ce să le incluzi în dieta de slăbit!
Mod de preparare
Încingi uleiul și călești ceapa tocată până când devine sticloasă, apoi adaugi ciupercile spălate și tocate. Condimentezi cu sare și piper, după gust, acoperi și lași ciupercile să se înăbușe 10-15 minute, până scade apa lăsată. Dai deoparte și după ce s-a răcorit, adaugi roșiile și ardeii tocați.
Vezi și: Salată de linte cu legume
Pui câte jumătate din compoziție pe fiecare foaie de aluat și jumătate din cantitatea de mozzarella. Rulezi și așezi fiecare ștrudel în tăvi de chec tapetate. Ungi fiecare ștrudel cu oul bătut și le dai la cuptor, la 200 °C, 20-25 de minute, până când se rumenesc.
FOTO: Shutterstock