Ştiai că poţi face îngheţată cu lavandă? Vezi paşii necesari!
Lavanda este folosită într-o gamă variată de produse de îngrijire personală sau pentru casă, în remedii naturiste, dar şi în reţete culinare cum este această îngheţată cu lavandă. Îţi arătăm cum s-o prepari!

Ingrediente pentru 12 porţii
250 ml lapte
500 ml smântână pentru frişcă
60 g miere
100 g zahăr
2 linguri de lavandă alimentară
1 linguriţă extract de vanilie
6 gălbenuşuri
1 vârf de cuţit sare
Te-ar mai putea interesa: Îngheţată cu citrice şi iaurt, aromată şi revigorantă
Mod de preparare
Combini laptele, smântâna pentru frişcă și jumătate din cantitatea de zahăr. Adaugi lavanda și esenţa de vanilie în amestecul de lapte și aduceți la punctul de fiert la foc mediu, amestecând pentru a dizolva zahărul.
După ce amestecul începe să fiarbă, stingi focul și-l laşi la infuzat între 30 de minute şi o oră. Separat, amesteci gălbenușurile și zahărul rămas până devine galben pal și se îngroașă.
Vezi şi: Îngheţată de piersici, deliciul răcoritor al acestei veri
În timp ce amesteci, adaugi încet sare şi compoziţia de lapte cald în gălbenușuri, în timp ce baţi viguros cu un tel. Laşi amestecul să se răcească complet, apoi îl torni într-o caserolă.
Dai compoziţia la congelator, peste noapte, fără să uiţi să amesteci îngheţata de trei ori, la distanţă de o jumătate de oră.
FOTO: Shutterstock