Orez negru cu legume. Preparatul de post gata în 30 de minute
În ultima săptămână a Postului Mare, este posibil să nu mai ai idei pentru mesele de peste zi, de aceea îţi propunem un preparat uşor de pus în practică şi special datorită tipului de orez folosit: orez negru cu legume.

Comparativ cu alte tipuri de orez, orezul negru, pe care îl conţine şi preparatul pe care ţi-l propunem, conţine fibre necesare pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Fibrele ajută la menţinerea sub control a nivelului de colesterol rău şi a presiunii arteriale, prevenind astfel ateroscleroza şi boala coronariană. Fiind o sursă de carbohidraţi, orezul negru este excelent pentru oferirea de energie suplimentară. Acesta este motivul pentru care orezul negru este ingredientul de bază din bucătăria multor ţări din Asia. Mai mult, fibrele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc procesul de digestie, prevenind probleme precum indigestia, constipaţia, balonarea, şi stimulează tranzitul intestinal.
Ştiai că antocianina este cel mai cunoscut antioxidant găsit în orezul negru? Antocianina reduce stresul oxidativ din corp şi previne efectele negative ale radicalilor liberi. Scade şi riscul de cancer, boli cardiovasculare, artrită reumatoidă, îmbătrânire prematură.
Ingrediente pentru trei porții
250 g orez negru
½ ardei
1 ceapă galbenă
1 morcov
2 fire ceapă verde
30 ml ulei
sare
cimbru
piper
Te-ar mai putea interesa: Reţetă de post. Pilaf cu urzici. Un preparat de primăvară, hrănitor şi gustos
Mod de preparare
Speli
orezul în mai multe ape, până rămâne apa curată. Toci ceapa galbenă și morcovul
și le călești în uleiul încins până se înmoaie.
Torni apă de trei ori cantitatea orezului, ardeiul tocat și condimentezi cu sare, piper și cimbru, după gust.
Vezi și: Cele mai bune metode de a găti orezul basmati
Îl lași să fiarbă până se înmoaie și a absorbit toată apa, apoi îl servești cu ceapă verde tocată.
FOTO: Shutterstock