Tort „Pădurea neagră“ – Deliciul suprem

1 76203 original jpg jpeg

Un desert inedit, cu un aspect pe măsură, tortul „Pădurea Neagră“ va fi arma ta secretă la orice ocazie deosebită. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem, însă te avertizăm, nu va ramâne prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

Pentru blat 

250 g făină 

400 g zahăr

75 g pudră de cacao

2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

118 ml lapte

240 ml lapte bătut

240 ml apă caldă

2 ouă

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru siropul de cireşe 

100 g zahăr 

118 ml apă

60 ml lichior de cireşe

Pentru crema de frişcă

700 g smântână pentru frişcă

30 g zahăr pudră

Pentru învelişul de ciocolată

250 g ciocolată neagră

Pentru decor 

550 g cireşe, fără sâmburi, tăiate pe jumătate 

1 baton ciocolată neagră

extra cireşe

Află cum se pregăteşte deliciosul tort pe clickpoftabuna.ro.

Sursa foto: taste.com