Tort „Pădurea neagră“ – Deliciul suprem
Un desert inedit, cu un aspect pe măsură, tortul „Pădurea Neagră“ va fi arma ta secretă la orice ocazie deosebită. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem, însă te avertizăm, nu va ramâne prea mult timp în farfurie.
Ingrediente
Pentru blat
250 g făină
400 g zahăr
75 g pudră de cacao
2 linguriţe bicarbonat de sodiu 1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
118 ml lapte
240 ml lapte bătut
240 ml apă caldă
2 ouă
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru siropul de cireşe
100 g zahăr
118 ml apă
60 ml lichior de cireşe
Pentru crema de frişcă
700 g smântână pentru frişcă
30 g zahăr pudră
Pentru învelişul de ciocolată
250 g ciocolată neagră
Pentru decor
550 g cireşe, fără sâmburi, tăiate pe jumătate
1 baton ciocolată neagră
extra cireşe
Află cum se pregăteşte deliciosul tort pe clickpoftabuna.ro.
Sursa foto: taste.com