Tort tiramisu
Ai vrea să prepari un tort tiramisu însă nu ştii exact care sunt ingredientele de care ai nevoie? Iată reţeta!
Dificultate mediePreparare 50’1 tort
Ai nevoie de
500 g mascarpone
1 litru smântână pentru frişcă
1 kg pişcoturi
300 ml cafea tare
1 lingură brandy
½ linguriţă de vanilie
Pentru decor
frişcă
2 linguri cacao, pentru ornat
frunze de mentă
Mod de preparare
Mixezi mascarpone cu smântâna până când se întăresc. Atenţie, trebuie să fie de la frigider! Dai crema la rece.
Într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, aşezi pe margini, în poziţie verticală, o parte din pişcoturi, unul lângă altul. Amesteci cafeaua cu brandy şi cu esenţa de vanilie. Pe fundul tăvii pui un strat de pişcoturi trecute rapid prin amestecul de cafea, apoi un strat de cremă şi, peste ea, aşezi din loc în loc, pişcoturi trecute prin cafea, iar, la final, acoperi cu restul de cremă. Dai tortul la frigider şi îl serveşti pudrat cu cacao, cu frişcă şi cu frunze de mentă.