Saltul peste micul dejun pentru a slăbi sau din lipsă de timp? Iată de ce nu este o idee bună!

Micul dejun este considerat una dintre cele mai importante mese ale zilei, dacă nu chiar cea mai importantă.

image

Alimentele pe care le consumi în primele ore ale dimineții furnizează energia necesară pentru întreaga zi. În plus, un mic dejun bogat și echilibrat îmbunătățește capacitatea de concentrare, stabilizează nivelul glicemiei, reduce tentația gustărilor nesănătoase, ajută la gestionarea greutății și, pe termen lung, scade riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos

„Micul dejun este esențial chiar și atunci când ești la dietă. El oferă energia necesară pentru parcursul zilei, reduce senzația de foame și susține un metabolism echilibrat. Un mic dejun sănătos ar trebui să includă carbohidrați complecși (de exemplu, cereale integrale sau quinoa), proteine (ouă, lactate, shake-uri proteice), fibre (legume și fructe proaspete) și grăsimi sănătoase (avocado, nuci și semințe). Dezvoltarea unei rutine zilnice de pregătire a unui mic dejun sănătos ajută la reglarea apetitului pe parcursul zilei, activează metabolismul pentru a arde caloriile mai eficient și reduce tendința de a mânca excesiv la prânz, cină sau între mese. În lipsă de timp, putem apela la înlocuitori de masă de calitate pentru a suplini micul dejun. Hidratarea corectă în primele ore ale dimineții este foarte importantă. Se recomandă consumul de apă, ceai sau băuturi naturale pentru a rehidrata corpul după somn”, explică Dr. Vasile Oșean, membru al Comitetului Consultativ în Nutriție al Herbalife și medic coordonator în cadrul FRC.

Ce să eviti la micul dejun

Deși am putea crede că micul dejun este inofensiv și că putem face excese la primele ore ale zilei, specialiștii recomandă evitarea alimentelor procesate sau bogate în zahăr.

„La micul dejun și la orice masă, este bine să evităm produsele cu zahăr adăugat și pe cele procesate, bogate în grăsimi trans sau calorii goale. Deși suntem tentați de gustul lor, trebuie să evităm produsele de patiserie, cerealele dulci, iaurturile de fructe din comerț, produsele cu margarină, fast food-ul, dressingurile cu maioneză, pastele, pâinea albă și băuturile energizante sau carbogazoase dulci”, adaugă Dr. Vasile Oșean.

@shutterstock

Editor: Raluca Toma



Recente

Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg
pyjamas jpg
Exercitii de Pilates la perete  Sursa foto shutterstock 2439190907 jpg
Omleta cu spanac si fasole verde  Sursa foto shutterstock 1305046762 jpg
toaletă  foto   Shutterstock jpg