Te confrunți cu tuse persistentă? Iată ce trebuie să faci!

În această perioadă a anului, virozele respiratorii sunt des întâlnite, iar tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome. Prin urmare, îți spunem ce măsuri trebuie să iei dacă te confrunți această problemă!  

image

În general, tusea se ameliorează în timp, de la sine, atunci când se tratează cauza de bază. Există și remedii la domiciliu care pot accelera vindecarea, precum: gargara cu apă sărată și propolis. Totuși, când acest simptom durează mai mult de trei săptămâni, poate duce la epuizare fizică, insomnii, durere, stres psihologic, dificultăți de respirație și complicații respiratorii. Prin urmare, este necesar să ajungi la medic pentru un consult de specialitate: 

„Dacă tusea persistă mai mult de trei săptămâni și/sau este însoțită de simptome severe, cum ar fi: durerea în piept, dificultăți de respirație sau tuse cu sânge, este timpul să consulți un medic pentu a identifica și trata cauza principală” a spus medicul Raj Dasgupta pentru „Verywell Health”, care a adăugat că, dacă o tuse persistentă este lasată netratată, aceasta s-ar putea agrava sau ar putea provoca episoade severe de tuse care pot duce la leșin sau vărsături. 

Citește și: Cum să-ți protejezi sănătatea când apar simptome de coronavirus 

Cum tratezi tusea la domiciliu 

Dacă te confrunți de câteva zile cu tuse, fără alte simptome, specialistul în sănătate îți recomandă să alegi siropuri fără prescripție medicală care conțin dextrometorfan, un inhibitor al tusei. Alternativ, este recomandată hidratarea cu apă și ceaiuri de plante, pastile pentru gât care ameliorează iritația, dar și folosirea unui umidificator. De asemenea, medicul recomandă consumul de apă caldă cu miere, gargara cu apă sărată și multă odihnă. Evitarea substanțelor iritante, precum mirosurile puternice, ajută, de asemenea, la ameliorarea tusei. 

Citește și: Tusea încă persistă, deși răceala a trecut? Boli care se manifestă astfel

Bine de știut! Dacă au trecut opt săptămâni de când tușești, iar tratamentul și remediile naturiste nu dau roade, acest simptom poate indica anumite afecțiuni pulmonare. Prin urmare, este foarte important să descoperi care este cauza principală. Astmul, boala de reflux gastroesofagian, infecțiile respiratorii și alergiile pot provoca tuse frecventă și persistentă.

Sursă foto: Shutterstock