Transformă-ţi părul fără efort: 8 trucuri preţioase de îngrijire

Un păr sănătos şi luminos se poate obţine fără prea mari eforturi, dar cu o îngrijire adecvată şi constantă. Indiferent de tipul de păr, de lungimea lui sau de timpul pe care dispui, există soluţii pentru a avea o podoabă capilară plină de viaţă.

image

Primul pas este să îţi formezi o rutină şi să protejezi părul de factorii externi ce îi pot dăuna.

Dacă vrei să ai o rutină bine pus la punct, afla de mai jos 8 trucuri preţioase de îngrijire pentru păr:

Foloseşte protecţie termică

Fie că foloseşti placă de păr, fie că foloseşti ondulatorul sau doar feonul, expunerea la căldură afectează firul de păr şi poate duce la deteriorarea lui. Introdu în rutină ta un produs ce oferă protecţie termică, pe care să îl aplici înainte de a folosi placă de păr sau alte aparate de stilizare. Găseşti o mulţime de variante de produse online, în farmacii sau chiar în supermarketuri, iar preţurile pornesc de la 10-20 de lei.

Pentru extra protecţie, alege o placă de păr cu ionizare. Poţi opta pentru o placă de păr de la firme precum Remington, Philips sau Rowenta cu o astfel de tehnologie.

Află ce tip de păr ai

Exact precum în cazul pielii, există mai multe tipuri de fire de păr. Unele persoane au părul uscat şi firul gros, altele au firul subţire şi presdispus ruperii, iar lista poate continua. Ca să alegi produsele potrivite şi să te bucuri de un păr sănătos, este esenţial să ştii ce tip de păr ai. Poţi apela la ajutorul unui hair-stylist sau chiar al dermatologului pentru a descoperi ce tip de păr ai.

Tratează scalpul

Dacă te confrunţi cu probleme ale scalpului, tratează-le fără amânare. Există o mulţime de produse ce se pot aplica doar pe scalp, aşa că nu contează ce tip de fir de păr ai, dacă este decolorat sau vopsit. În cazul în care te confrunţi cu probleme dermatologice, cere ajutorul medicului specialist.

Găseşte peria potrivită

Peria potrivită de păr te va ajuta să îl descurci uşor, fără bătăi de cap. Mai mult, aceasta îţi va fi de folos să obţii stylingul dorit, alături de alte aparate, precum placa de păr sau feonul. Înainte de a cumpăra o perie, citeşte eticheta pentru a vedea cărui tip de păr se adresează şi cum se utilizează

Nu te decolora acasă

Decolorarea părului este un proces complex, pe care este bine să îl faci doar la salon. O decolorare greşită poate duce la ruperea şi căderea părului, nu doar la rezultate estetice nefericite. Dacă îţi doreşti neapărat să te decolorezi, cere sfatul unui hair-stylist cu experienţă, care va şti cum să îţi protejeze firul de păr în timpul procesului.

Mai mult balsam

Vârfurile părului se usucă cel mai rapid, de aceea este o idee bună să aplici balsam din belşug pe lungimi, în special în zona vârfurilor. Foloseşte un balsam adecvat tipului tău de păr, pe care să îl aplici după fiecare spălare. În acest fel, te vei bcuura de un par mai hidratat şi mai sănătos.

Protejează firul de razele UV

Razele UVA/UVB nu dăunează doar pielii, ci şi părului. Expunerea prelungită la soare poate duce la degradarea firului de păr, de aceea este bine să introduci în rutină ta un produs pentru protecţie solară. Există o mulţime de produse pentru păr ce oferă protecţia UVA/UVB, fie sub formă de spray, fie sub formă de cremă sau gel.

Nu înota fără cască

Apa clorinata din piscine poate usca şi slabi firul de păr, ceea ce va duce la ruperea acestuia. Înoată întotdeauna cu casca dacă vrei să îţi protejezi părul, mai ales dacă acesta este deja decolorat sau vopsit. Alege o cască confortabilă şi foloseşte-o de fiecare dată când înoţi.

Pentru un păr frumos şi sănătos inspiră-te din trucurile de mai sus şi formează-ţi o rutină de îngrijire bine pusă la punct. Foloseşte protecţie termică, alege produsele în funcţie de tipul de păr şi evită decolorarea acasă.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg