Urmează aceste reguli și scapă de grăsimea abdominală! Ce să faci de la primele ore ale zilei

Dacă îți dorești să obții un abdomen plat, este necesar să urmezi dimineața câteva reguli simple. Micul dejun poate ajuta la pornirea metabolismului, așa că iată ce este bine să faci! 

image

Studiile au demonstrat că micul dejun poate fi asociat cu pierderea în greutate și cu o circumferință în talie mai mică. Prima masă a zilei aduce numeroase beneficii pentru sănătate și, mai mult decât atât, te poate ajuta să obții un abdomen plat, însă doar dacă vei urma câteva reguli simple. Iată care sunt acestea! 

Citește și: Ce se întâmplă în organismul nostru dacă sărim zilnic peste micul dejun 

Ce trebuie să faci pentru a obține abdomenul mult visat

O primă regulă este să bei un pahar cu apă, imediat după ce te-ai trezit. După cele șapte-opt ore de somn, organismul este deshidratat, iar consumul de apă îi semnalează corpului că a sosit momentul să înceapă ziua. 

La fel de important este să iei micul dejun la 30 de minute distanță de momentul în care te-ai trezit, deoarece acesta este momentul ideal când corpul este pregătit pentru a primi mâncare. 

Bineînțeles, contează și ce mănânci. O altă regulă spune că farfuria de la micul dejun trebuie să conțină macronutrienți, precum proteine, care conferă sațietate, carbohidrați și grăsimi bune, care oferă energie pe tot parcursul zilei. 

La fel de important este să eviți preparatele care conțin zahăr și carbohidrații rafinați, cum ar fi prăjiturile și brioșele și să alegi în locul lor: ouă, somon afumat, iaurt grecesc, fructe de pădure și ovăz, alimente care susțin pierderea în greutate. Adaugă în farfurie și cereale și nu te da înapoi de la consumul de pâine integrală, deoarece acest aliment susține buna funcționare a digestiei!

Vezi și: Cantitatea contează: porții ideale pentru cele mai consumate 8 alimente 

După ce ai mâncat, este important să consumi o băutură care te va ajuta să arzi grăsimile, așa cum este ceaiul verde. Cercetările din „Journal of Nutrition‟ au arătat că adulții obezi care au consumat ceai verde au ars mai multă grăsime abdominală în timpul exercițiilor fizice decât cei care au consumat o băutură placebo, cu cofeină, dar fără extract de ceai verde.  

Sursă foto: Shutterstock