Găseşti, mai jos, o listă cu produse ce nu ar trebui să le consumi niciodată dimineaţa, pe stomacul gol.

1. Roşiile

Potrivit revistafelicia.ro, deşi roşiile sunt bogate în Vitamina C şi nutrienţi, este bine să eviţi să le consumi pe stomacul gol. Roşiile conţîn acid tanic, o substanţă care creşte aciditatea în stomac şi poate genera probleme gastrice. Aşa că, mai ales cei care suferă de probleme cu stomacul sau au ulcer şi reflux esofagian trebuie să evite să consume roşii dimineaţă. În timp, consumul de roşii pe stomacul gol poate cauza gastrită.

Citeşte şi: Coaja de lămâie vindecă durerile de articulaţii. Remediul natural care te scapă de disconfort

2. Sucurile carbogazoase

Mulţi oameni cred că e în regulă să ea un suc proaspăt şi răcoritor dimineaţă. Dar puţini ştiu că dacă beau un suc carbogazos când se trezesc pot face ulcer. Consumul de băuturi carbogazoase pe stomacul gol creşte condiţiile de aciditate şi în timp, poate cauza cancer esofagian. Şi consumul de apă carbogazoasă poate dauna dacă este în exces.

3. Produsele de patiserie

Ce poate fi mai apetisant decât un croissant cald sau un pateu cu brânză savurat dimineaţă lângă cafea, sau pe drum către birou? E uşor să arunci un croissant în cuptorul cu microunde sau să cumperi o merdenea de la patiserie în drum spre job. Dar, consumul de produse de patiserie pe stomacul gol poate cauza stomacului tău iritaţii severe din cauza conţinutului mare de gluten, mai scrie sursa citată. 

4. Mâncăruri picante

Mâncărurile picante consumate pe stomacul gol cauzează creşterea acidităţii şi crampe abdominale. Usturoiul, ardeiul iute sau ghimbirul sunt exemple de astfel de mâncăruri.

Citeşte şi: Te foieşti de pe o parte pe alta? Urmează aceste 5 sfaturi pentru a avea un somn odihnitor

5. Dulciuri

Zahărul se digera uşor. Când zahărul ajunge în stomac iar acesta nu conţine nimic altceva, organismul uman nu poate secretă suficientă insulină pentru a menţine nivelul normal în sânge. Asta e o reţeta garantată pentru boli de ochi. Mai mult, în timp, cei care consumă zahăr pe stomacul gol pot face diabet.

6. Iaurt

Iaurtul este plin de bacterii care produc acid lactic, cu numeroase beneficii asupra sănătăţii. Însă, dacă-l consumi pe stomacul gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lactic şi acesta va deveni ineficient. Este cel mai indicat să consumi iaurtul că pe o gustare, la 1-2 ore după ce ai mâncat.

7. Pere şi mere

Perele conţîn fibre naturale şi când sunt consumate pe stomacul gol, pot “răni” membrană delicată şi mucoasa stomacului cauzând dureri şi în timp, chiar ulcere. Dacă vrei totuşi să consumi mere sau pere dimineaţă, combină-le cu un bol de ovăz sau alte cereale.

Sursa foto: pixabay.com