Metode simple pentru a curăţa toxinele din ficat

1 71079 original jpg jpeg

Denumit şi "uzina" organismului, ficatul este cel mai mare organ din corp şi are un rol important în buna funcţionare a acestuia. Pentru a ne menţine sănătoşi este esenţial să-l curăţăm de toxine .

Cu rolul de a regla circulaţia sângelui,ficatul este cel care produce aminoacizii şi substanţele ce ajută la regenerarea şi detoxifierea organismului. Ficatul se află în fiecare zi sub presiunea tuturor subtanţelor chimice introduse în organism,care afectează funcţiile hepatice,iar pentru a-l păstra sănătos trebuie să-l curăţăm de toxine.

Apa cu lămâie şi usturoiul stimulează enzimele

"Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, trebuie să bem un pahar de apă călduţă în care am stors zeama unei lămâi. Astfel, ficatul va fi stimulat să producă mai multe enzime şi va scăpa de toxinele acumulate. Evident, nu trebuie să adăugaţi zahăr în această limonadă. Un important rol hepatoprotector are şi usturoiul, care conţine substanţe ce stimulează enzimele din ficat, dar este bogat şi în alicină şi seleniu, substanţe ce protejează ficatul",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

500 g de struguri roşii pe zi

Reale proprietăţi detoxifiante au şi strugurii roşii. Ei stimulează ficatul să elimine toxinele pe care le-a acumulat. Pentru un efect maxim trebuie să mâncaţi circa 500 g de struguri roşii pe zi. Evident că puteţi consuma şi alte fructe în afară de jumătatea de kilogram de struguri roşii. 

Descoperă metode simple pentru a curăţa toxinele din ficat AICI