Cotlet de porc cu fasole verde, reţetă rapidă

1 75394 original jpg jpeg

Într-o oră şi jumătate ai gata 4 porţii de cotlet de porc cu fasole verde! Vezi pas cu pas cum se prepară această reţetă!

Ai nevoie de

Pentru friptură

1 kg cotlet de porc, fără os

sare grunjoasă

piper

3 căţei de usturoi

rozmarin

Pentru garnitură

1 kg fasole verde

1 ceapă

2 fire ceapă verde

2 roşii

3-4 linguri ulei

5 căţei de usturoi

sare

piper

Preparare

Freci cotletul cu sare, piper, cu usturoi tocat şi cu rozmarin. Îl aşezi într-o tavă unsă, cu grăsimea în jos, torni puţină apă, şi acoperi cu hârtie de copt. Ţii la cuptor până când se pătrunde carnea, dai hârtia deoparte şi o mai laşi să se rumenească.

Speli fasolea verde, îi rupi capetele şi o opăreşti în apă clocotită cu sare, apoi o scoţi şi o laşi la scurs.

Separat, încingi uleiul într-o tigaie, căleşti ceapa tocată până când devine sticloasă. Adaugi fasolea, ceapa verde tăiată, căţeii de usturoi, sare şi piper, după gust. Acoperi şi laşi pe foc până când se înmoaie fasolea. O serveşti alături de friptura de porc şi roşii feliate.