Incontinenţa urinară la femei – există soluţii!

1 74260 original jpg jpeg

O femeie din 10 suferă de incontinenţă urinară – o afecţiune care afectează calitatea vieţii. Subiectul este „tabu”, ba unele îl consideră chiar „ruşinos”. Cu toate acestea, există soluţii pentru remediere.

Incontinenţa urinară e o afecţiune care se manifestă prin pierderi involuntare de urină,care survin în mod neaşteptat. Există două tipuri de incontinenţă.

Incontinenţa de efortse manifestă în 3 cazuri din 4,şi e declanşată de lucruri atât de banale precum un strănut sau o tuse. Şi eforturile fizice mai intense sau sportive pot amorsa problema,care se întâlneşte nu numai la femei tinere,dar şi la cele de vârsta menopauzei.

Al doilea tip,incontinenţa de urgenţă– sau micţiunea imperioasă – se manifestă cu precădere la femeile mai mature,iar frecvenţa manifestării ei creşte cu vârsta.

Specialiştii susţin că există soluţii pentru a rezolva problema... dacă diagnosticul este pus la timp. Însă multe femei ori ignoră problema,ori se jenează să o pună în discuţie. Specialiştii susţin că se scurg în medie 7 ani între primele simptome şi momentul când femeia caută ajutor de specialitate.

Tratamentele se recomandă în funcţie de tipul de incontinenţă:pentru cea mai frecventă,cea de efort,cele mai indicate sunt metodele de întărire a musculaturii perineului,gimnastică de reeducare,electrostimulare şi,în ultimă instanţă,metode chirurgicale. Tratamentele medicamentoase sunt rezervate micţiunii imperioase.

Bine de ştiut!Înainte de a apela la orice fel de metodă de tratament,există alimente şi băuturi al căror consum trebuie redus,pentru că dau acea nevoie presantă de a urina:roşiile,vinul alb,tutunul,cafeaua,berea. Dacă eşti o fire sportivă,evită sporturile în care trebuie să alergi,să duci greutăţi,să sari – de genul handbal,volei,aerobic. Acestea,practicate în mod intens,antrenează o presiune sporită asupra perieului (regiunea anatomică cuprinsă între organele genitale externe şi anus). Continenţa urinară depinde de integritatea acestuia din urmă.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg