Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?

1 77071 original jpg jpeg

 Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut... Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.

Chefirul, bun în caz de intoleranţă la lactoză

Chefirul nu conţine lapte praf, potenţiatori de gust şi agenţi de îngroşare, cum au alte produse. Singurul aspect care influenţează gustul, de la o marcă la alta, este timpul de fermentare. Chefirul este mai acru decât iaurturile, deoarece are în componenţa sa drojdii fermentate. Ca densitate şi textură, se situează între laptele bătut şi iaurt. E util în dieta persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

Laptele bătut te ajută să slăbeşti

Laptele bătut este o sursă bună de calciu, necesar pentru oase şi dinţi. Conţine proteine şi vitaminele B2, A, D şi protejează împotriva cancerului de colon. Este sărac în acizi graşi, fier si în alte microelemente şi se obţine prin fermentaţie naturală. Mai conţine şi numeroase proteine, ceea ce aduce mai uşor senzaţia de saţietate. Este bun în curele de slăbire. Secretul dietei cu lapte bătut constă într-un singur pahar de 250 ml consumat înainte de fiecare masă. Se asimilează mai bine în comparaţie cu alte produse.

Iaurtul întăreşte sisteml imunitar

Iaurtul este bogat în calciu, proteine şi în vitamina B2, stimulează digestia şi întăreşte imunitatea. Este obţinut din lapte proaspăt sau din smântână pasteurizată, apoi fermentată cu diferite tipuri de bacterii vii. Oferă toate beneficiile laptelui, dar este mai uşor de digerat şi conţine bacterii bune pentru tractul intestinal. Unele studii au demonstrat că are capacitatea de a creşte imunitatea şi de a lupta cu tumorile canceroase.

Sana asigură doza optimă de energie

Sana este un produs lactat recomandat în alimentaţia zilnică. Este un produs obţinut prin fermentarea laptelui de vacă, la fel ca iaurtul sau laptele bătut, dar e mai dulce decât acestea. Diferenţa dintre ele este că sana rezultă din fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului are loc coagularea proteinelor. Gustul de sana este mai acid decât alte sortimente de iaurturi. Este o sursă bună de calciu şi minerale, importante în metabolismul osos şi prevenirea tulburărilor acestuia. Asigură o doză de energie şi un aport optim de vitamine.



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg