Ce alegi: chefir, sana, lapte bătut sau iaurt?

1 77071 original jpg jpeg

 Stai minute în şir în faţa rafturilor cu lactate? Chefir, sana, iaurt, lapte bătut... Toate sunt produse acide care se obţin prin fermentarea controlată a laptelui, dar între ele există diferenţe nutriţionale importante.

Chefirul, bun în caz de intoleranţă la lactoză

Chefirul nu conţine lapte praf, potenţiatori de gust şi agenţi de îngroşare, cum au alte produse. Singurul aspect care influenţează gustul, de la o marcă la alta, este timpul de fermentare. Chefirul este mai acru decât iaurturile, deoarece are în componenţa sa drojdii fermentate. Ca densitate şi textură, se situează între laptele bătut şi iaurt. E util în dieta persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

Laptele bătut te ajută să slăbeşti

Laptele bătut este o sursă bună de calciu, necesar pentru oase şi dinţi. Conţine proteine şi vitaminele B2, A, D şi protejează împotriva cancerului de colon. Este sărac în acizi graşi, fier si în alte microelemente şi se obţine prin fermentaţie naturală. Mai conţine şi numeroase proteine, ceea ce aduce mai uşor senzaţia de saţietate. Este bun în curele de slăbire. Secretul dietei cu lapte bătut constă într-un singur pahar de 250 ml consumat înainte de fiecare masă. Se asimilează mai bine în comparaţie cu alte produse.

Iaurtul întăreşte sisteml imunitar

Iaurtul este bogat în calciu, proteine şi în vitamina B2, stimulează digestia şi întăreşte imunitatea. Este obţinut din lapte proaspăt sau din smântână pasteurizată, apoi fermentată cu diferite tipuri de bacterii vii. Oferă toate beneficiile laptelui, dar este mai uşor de digerat şi conţine bacterii bune pentru tractul intestinal. Unele studii au demonstrat că are capacitatea de a creşte imunitatea şi de a lupta cu tumorile canceroase.

Sana asigură doza optimă de energie

Sana este un produs lactat recomandat în alimentaţia zilnică. Este un produs obţinut prin fermentarea laptelui de vacă, la fel ca iaurtul sau laptele bătut, dar e mai dulce decât acestea. Diferenţa dintre ele este că sana rezultă din fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului are loc coagularea proteinelor. Gustul de sana este mai acid decât alte sortimente de iaurturi. Este o sursă bună de calciu şi minerale, importante în metabolismul osos şi prevenirea tulburărilor acestuia. Asigură o doză de energie şi un aport optim de vitamine.



Recente

young beautiful girl wearing orange t shirt looking unwell touching her cheek feeling toothache standing isolated orange background jpg
Terina din ficat de pui  Sursa foto shutterstock 700168540 jpg
17c92fd4 0e7a 633a cb4c b49782af2ff1 jpg
femeie care face shopping jpg
Sistemul de supraveghere pe intelesul tuturor Ghid pentru cei nefamiliarizati cu tehnologia jpg
clickpentrufemei ro (1) jpg
Kataifi  Sursa foto shutterstock 1702018876 jpg
Piept de pui umplut  Sursa foto shutterstock 508811962 jpg
sport in familie jpg
Gem de pepene galben  Sursa foto shutterstock 2336011795 jpg
Terina cu pui si fistic  Sursa foto shutterstock 623729516 jpg
hands writing notebook with casseroles ad food jpg
word no made sugar cup coffee pink background flat lay jpg
Desert grecesc Galaktoboureko  Sursa foto shutterstock 2170010785 jpg
pe plajă  foto   Profimedia jpg
clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg