Cel mai simplu desert cu cacao şi fulgi de nucă de cocos! Prăjitură tăvălită

28 mai 2025   Rețete

Cum, în timpul săptămânii de lucru, nu ai foarte mult timp la dispoziţie pentru a pregăti un desert laborios, îţi oferimo reţetă de prăjitură tăvălită cu cacao şi fulgi de nucă de cocos, gata în doi timpi şi trei mişcări!

Ingrediente

125 g unt moale

220 g zahăr

½ linguriţă esenţă de vanilie

3 ouă

260 g făină

1 linguriţă praf de copt

125 ml lapte

Pentru glazură:

480 g zahăr pudră

22 g cacao

15 g unt

150 ml apă fiartă

fulgi de nucă de cocos

Te-ar mai putea interesa: Desert rapid. Bomboane cu biscuiţi şi fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

Cerni făina și praful de copt împreună. Mixezi circa două minute untul, zahărul și esenţa de vanilie. Adaugi ouăle pe rând, bătând bine după fiecare, astfel încât aluatul să nu se îngroaşe. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină, apoi jumătate din cea de lapte. Repeţi procedura cu făina și laptele care au rămas.

Vezi şi: Biscuiţi cu cocos şi cremă de caramel. Nu-ţi poţi refuza acest deliciu culinar!

Transferi aluatul în într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, 25 de minute. După coacere, laşi prăjitura să se răcească, apoi o tai în pătrate.

Pentru glazură, combini ingredientele și amesteci până la omogenizare. Treci fiecare bucată de prăjitură prin această glazură, laşi să se scurgă puţin surplusul, după care o tăvăleşti prin fulgi de nucă de cocos.

FOTO: Shutterstock

Mai multe