Cea mai delicioasă plăcintă crocantă cu dovleac

simeon stalpnicul png

Dacă vrei să profiţi de perioada în care încă se mai găseşte dovleac pe tarabele din piaţă ca să-ţi faci o prăjitură, atunci trebuie să încerci reţeta de plăcintă crocantă cu dovleac, care este absolut delicioasă şi pe placul tuturor.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:Pentru prima foaie:

2 ½ căni făină albă

1 ½ căni zahăr brun

1 linguriţă de bicarbonat de sodiu

½ linguriţă sare

1 ou

½ cană de nuci pecane tocate (opţional)

½ linguriţă de scorţişoară

Pentru cremă:

8 linguri de cremă de brânză

¼ cană zahăr

4 linguri făină albă

1 esenţă vanilie

¼ linguriţă sare

2 ouă

Crema de dovleac:

piure de dovleac (2-3 cuburi)

½ cană zahăr brun

2 ouă

1 esenţă vanilie

¼ cană lapte

½ linguriţă sare

1/4 linguriţă ghimbir ras

1/4 linguriţă nucşoară

1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să iei un vas şi să adaugi în el pe rând ingredientele necesare preparării primei foi. Amesteci toate ingredientele cu o furculiţă. Păstrezi o ceaşcă din aluat pentru final. Restul de foaie o întinzi şi o pui în tavă,pe care o tapetezi cu ulei şi făină.

:Pui în bol toate ingredientele necesare şi amesteci foarte bine,iar crema obţinută o întinzi pe prima foaie.

Amesteci toate ingredientele necesare cremei de dovleac,apoi o pui peste stratul de cremă de brânză care se află în tavă şi netezeşte uşor.

La final adaugi aluatul rămas de la prima foaie peste stratul de cremă de dovleac,pe care o mărunţeşti. Nu trebuie să acopere toată plăcinta,deoarece ea va creşte în cuptor.

Se coace la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Se serveste cu frişcă. Dacă îţi place cu frişcă,adaugă pe fiecare cubuleţ tăiat de plăcintă.

Sursă+credit foto:www.yammiesnoshery.com