Ești o persoană secretoasă? Iată de ce este bine să te destăinui în fața persoanelor de încredere!

Dacă ești o persoană discretă, care ar putea să păstreze toată viața un secret major, află că această trăsătură ar putea să îți afecteze sănătatea! Descoperă de ce este bine, din când în când, să te destăinui persoanelor de încredere! 

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg

Să păstrezi un secret important nu este atât de inofensiv precum pare, deoarece ar putea avea un impact negativ asupra sănătății tale fizice și psihice. Ai aflat de trădarea unei persoane? Dacă ții la starea ta de sănătate, ar fi indicat să te destănui înainte ca acest secret să îți facă rău! 

De ce nu este indicat să păstrezi un secret important? 

Există o distincție între secretele mari și mici, iar specialiștii trag un semnal de alarmă în privința celor din prima categorie, respectiv în legătură cu secretele de importanță majoră, care au un impact profund asupra ta și a celor din jur, cum ar fi infidelitatea, furtul sau trișatul în carieră sau la examene.

Citește și: Lucruri pe care femeile le fac în secret, dar le este jenă să recunoască 

Potrivit „Stars Insider”, păstrarea unui secret favorizează creșterea hormonilor de stres, care influențează la rândul lor nivelul tensiunii arteriale, inhibă somnul și crește riscul de anxietate. Mai mult decât atât, studiile au arătat că, persoanele care păstrează secrete majore au mai multe șanse să consume substanțe interzise și să sufere de dureri cronice. 

Aceste efecte dăunătoare asupra sănătății sunt cauzate de stresul resimțit în momentul în care te gândești la informațiile pe care nu ar trebui să le dezvălui. Potrivit unui studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia, din New York, oamenii care păstrează secrete majore tind să se gândească în mod constant la ceea ce s-a întâmplat, să-și consume energia emoțională și să experimenteze simptome fizice și emoționale negative.

Vezi și: Ce urăsc femeile cel mai mult în secret. Cumpărăturile le pot da bătăi de cap! 

Așadar, dacă ți s-au adus la cunoștință informații cu puternic impact emoțional sau dacă ai făcut lucruri care nu-ți fac cinste, specialiștii te îndeamnă să te destănui în fața unei persoane de încredere, cum ar fi un terapeut sau un prieten, sau să scrii într-un jurnal ceea ce simți în legătură cu acest subiect. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg