Anxietate? Gânduri negative? Aplică minimalismul emoţional!

În timp ce depresia afectează tot mai multe persoane şi societatea impune tuturor să aibă multe bunuri, realizări, relații, terapeuta Anna Fargas propune în cartea „Minimalism emoțional‟ aplicarea minimalismului în lumea interioară pentru eliberarea balastului emoţional, pentru a alunga suferinţa. Află ce este minimalismul emoţional şi cum poţi aplica această filozofie!

image

Minimalismul emoțional este o filozofie care propune reducerea a tot ceea ce este inutil, eliminarea dezordinei și concentrarea asupra a ceea ce este esențial. Terapeuta Fargas, motivată de propria ei căutare a echilibrului intern, a observat cum oamenii din jurul ei se luptau cu poverile lor emoționale inutile care îi făceau să sufere. Pentru a identifica și elibera pietrele emoționale care îți îngreunează viaţa, trebuie să alegi ce vrei să facă parte din lumea ta emoțională și ce nu.

Cum ştii ce te face să suferi?

Puterea imaginaţiei ne face să suferim şi pentru ceva ce nu s-a întâmplat. Printre principalele motive de suferință pe care le evidențiază terapeuta se numără așteptările nesatisfăcute. De exemplu, agățarea de ceea ce nu putem controla, rezistența la schimbare și tendința de a trăi în trecut sau de a ne îngrijora excesiv pentru viitor. De asemenea, comparația constantă cu ceilalți, alimentată de rețelele sociale poate crea suferinţă. Ea încurajează pe oricine să înveţe să-şi gestioneze așteptările, să accepte ceea ce nu se poate schimba, să trăiască mai mult în prezent.

Vezi și: Obiceiuri care pot să dezvolte în timp stări de anxietate. Verificarea telefonului, unul dintre ele

Practicarea minimalismului emoțional este o modalitate bună de a începe reducerea suferinței evitabile. Este un proces eliberator care te face să te concentrezi asupra a ceea ce este esențial. Poți începe prin a identifica cu sinceritate ceea ce te face să suferi. Începe prin a acorda atenție emoțiilor și reacțiilor tale în diferite situații. Adesea, emoțiile noastre cele mai intense ca anxietatea, tristețea sau furia pot fi indicatori ai zonelor din viață care necesită atenție.

Aşa suferi mai puțin!

Atenția deplină asupra propriilor reacţii este o tehnică utilă să fii cantonat în prezent. A fi prezent te ajută să te distanțezi de grijile legate de trecut și viitor.

Observându-ţi gândurile, emoțiile și senzațiile fizice, fără să te judeci, vei reuşi să elimini tot ce te face să suferi. Minimalismul emoțional nu este o transformare peste noapte, ci un proces constant de alegere conștientă a ceea ce permiţi să intre în viața noastră interioară.

Te-ar mai putea interesa: Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de stările de anxietate. Ce presupune?

Stabilește limite sănătoase şi învață să refuzi situațiile sau angajamentele care nu se potrivesc cu valorile tale sau te consumă emoțional. Acordă-ţi câteva momente în fiecare zi pentru a reflecta la motivele pentru care poţi fi recunoscător. Aşa menţii o atitudine pozitivă şi-ţi muţi concentrarea de la ceea ce crezi că-ţi lipsește la ceea ce ai deja. Fii blând cu tine, mai ales în momentele dificile. Eșecul este o parte naturală a dezvoltării oricui. Fă-ți timp pentru pasiunile tale. Lasă loc în viața ta pentru activități care te bucură și-ţi dau satisfacție.

FOTO: Shutterstock



Recente

5 semne ca stii pe cineva dintr o viata anterioara  Sursa foto shutterstock 2224636905 jpg
R2TSAT1   Imgur jpg
independenta financiara jpg
Podcasturile, pe primul loc jpg
credinte limitative   Imgur png
shutterstock 306995825 jpg
Test culoarea parului dezvaluie profesia potrivita  Sursa foto shutterstock 2165133035 jpg
Ce spune despre tine linia inimii curbata sau dreapta  Sursa foto shutterstock 2334122835 jpg
shutterstock 2060770343 jpg
shutterstock 2037557141 jpg
Iluzie optica  Ce vezi prima oara  Sursa foto shutterstock 2390418843 jpg
shutterstock 1859379745 jpg
Top 3 achizitii inteligente pentru noul an universitar jpg
maria mica jpg
shutterstock 2311427679 jpg
shutterstock 2440215025 jpg
shutterstock 2258495099 jpg
shutterstock 1282948723 jpg
5 semne ca mananci pe fond emotional  Sursa foto shutterstock 2466825517 jpg
Test gaseste trifoiul cu patru foi  Sursa foto Betway jpg