Rodia, un supliment nutritiv pentru anemie

1 69427 original jpg jpeg

Rodia a început să fie populară în toată lumea, datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătăţii şi pentru valoarea nutritivă bogată. Rodiile au fost cultivate prima dată în Orientul Mijlociu, apoi în India, dar şi în alte ţări din Asia.

Sunt o sursă excelentă de fibre dietetice,conţine vitaminele B,C şi K,importante minerale precum fier,magneziu,fosfor,potasiu,acid folic,mangan,seleniu şi zinc,dar conţine şi acizi graşi omega 6.Coaja de rodie este folosită în medicamentaţie datorită cantităţii de antioxidanţi pe care-i conţine,cum sunt polifenolii,flavonoidele,antocianinele şi taninurile. În plus,are proprietăţi antivirale,antitumorale şi antiinflamatorii. Fiind relativ scăzut în calorii,acest fruct poate fi savurat de oricine vrea să aibă grijă de siluetă.Rodia poate fi consumată crudă ca fruct,sub formă de suc,iar cele arile pot fi adăugate în supă,la feluri de mâncare sărată,piureuri şi deserturi,iar seminţele sunt folosite pentru ulei,care are beneficii mai ales în cosmetică.  

Beneficiile consumului de rodie Menţine sănătatea cardiovasculară

Rodia este bună pentru inimă. Ajută la îmbunătăţirea fluxului sanguin la nivelul inimii şi a arterelor infundate,oferind beneficii anti-aterogenice care reduc creşterea formării de placă datorită conţinutului bogat în polifenoli. Pentru a stimula

inimii,bea un pahar cu suc de rodie,proaspăt,în fiecare dimineaţă.

Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Napoli,Italia,în 2005,sucul de rodie ajută la prevenirea şi tratarea aterosclerozei. În plus,un alt studiu spune că uleiul din seminţe de rodie poate reduce trigliceridele şi îmbunătăţeşte raportul de lipoproteine cu densitate mare.

Reglează tensiunea arterială

Rodiile sunt bune pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Antioxidanţii,vitamina C şi polifenolii stimulează producerea de oxid nitric,care menţine arterele deschise ca sângele să curgă.  

Ei reduc chiar şi formaţiunile de plăci existente în artere,care,la rândul lor,reduc riscul de a dezvolta accident vascular cerebral şi atac de cord.

Ameliorează durerile artritei

Durerile articulare şi artrita sunt o problemă majoră în rândul persoanelor în vârstă,în special la femei. Pentru a ne scuti de osteoartrită,artrită reumatoidă şi dureri articulare în general,dieta noastră trebuie să includă consumul de rodie.

Rodiile au proprietăţi antiinflamatorii,precum şi antioxidante care ajută enzimele blocate ale articulaţiilor deteriorate,fiind cele care provoacă durere şi rigiditate.

Bea un pahar cu suc de rodie pe zi. Cu toate acestea,în cazul în care iei medicamente,consultă întotdeauna medicul. În plus,amestecă ulei de seminţe de rodie cu orice alt ulei şi masează în zona cu dureri o dată sau de două ori  pe zi.

Combate anemia

Acest super-fruct este benefic celor care suferă de deficienţă de fier. Fierul din rodie ajută la formarea de noi celule roşii în sânge.

Acest lucru duce la o creştere a hemoglobinei în sânge şi stimulează fluxul sanguin. În plus,cantitatea de vitamina C,ajută la absorbţia fierului din

pe care le consumăm. Rodia este considerată un supliment nutritiv în managementul anemiei.

În cazul în care suferi de anemie,bea în fiecare zi câte un pahar cu suc de rodie,la micul dejun. O altă opţiune este să adaugi 2 linguri de pudră din seminţe de rodie uscată la un pahar cu lapte cald,pe care-l bei o dată sau de două ori pe zi. Ajută la combaterea simptomelor anemiei.

Previne cancerul  

Un alt avantaj al rodiei include protecţia împotriva cancerului. Proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante oferă efecte de prevenire în organism împotriva cancerului.

Ele exercită efecte antitumorale asupra diferitelor tipuri de celule canceroase,în special împotriva cancerului de sân,pulmonar şi de piele. Multe studii au demonstrat efectul pozitiv al rodiei privind prevenirea şi tratarea cancerului de sân.