Are voie o persoană diagnosticată cu diabet să consume lapte?

Persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să fie atente la felul alimentelor pe care le consumă și la calitatea lor. Când vine vorba de alimentația sănătoasă, o întrebare stă pe buzele multor pacienți: „Am sau nu voie să consum lapte?‟. Află aici răspunsul! 

image

Laptele are o valoare nutritivă incontestabilă. Această băutură conține proteine, antioxidanți, potasiu, fosfor, seleniu și multe vitamine, precum vitamina B12 și vitamina D. Cu atât de multe minerale, vitamine și nutrimente în compoziția sa, laptele promovează sănătatea oaselor, susține nivelul tensiunii arteriale în limite normale, susține sistemul imunitar, dar și sănătatea ochilor și a pielii. 

Citește și: Laptele de aur, băutura care te scapă de obezitate, insomnii și boli de ficat

Așadar, dacă laptele are o astfel de valoare nutritivă, înseamnă că poate fi benefic și pentru cei care suferă de diabet? 

Este laptele benefic pentru diabetici? Află aici răspunsul! 

Laptele poate fi bun pentru pacienții cu diabet, însă nu orice sortiment care se află pe piață, notează „Health Digest‟. 

În general, laptele are un indice glicemic (IG) scăzut, ceea ce înseamnă că nu crește nivelul de zahăr din sânge, la fel ca alte alimente, (precum pâinea albă sau dulciurile). Însă există anumite categorii de lapte care pot fi dăunătoare pentru diabetici, cum ar fi laptele gras integral sau laptele aromat, (cu gust de ciocolată, de căpșuni sau de vanilie). 

Vezi și: Intoleranță la lactoză sau alergie la lapte? Așa faci diferența! 

În concluzie, persoanele diagnosticate cu diabet pot să consume două-trei porții de lapte zilnic, însă lapte fără zahăr și cu un conținut scăzut de grăsimi și carbohidrați. Consumul de lapte le oferă pacienților cu diabet un plus de calciu și vitamina D, nutrimente esențiale în această afecțiune.

Sfat: Când pleci la cumpărături, verifică întotdeauna eticheta laptelui pe care urmează să îl achiziționezi și asigură-te că marca aleasă are un conținut scăzut de grăsimi, carbohidrați și zahăr! Important este și să te consulți cu medicul tău cu privire la planul alimentar pe care trebuie să îl urmezi. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg