Cine sunt persoanele care nu trebuie să bea cafea. Te afli printre ele?

Diminețile sunt mai plăcute când consumi o ceașcă aromată de cafea, la micul-dejun, însă nu oricine poate să consume această băutură energizantă. Iată cine sunt cei care trebuie să evite consumul de cafea! 

image

Consumată în cantități limitate, cafeaua poate fi un adevărat elixir pentru starea de sănătate. S-a descoperit că această băutură poate reduce riscul de prostată, de insuficiență cardiacă și chiar reduce riscul de pierdere a auzului.

Să nu mai vorbim că această licoare conferă energie și chiar te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, dacă o vei consuma înainte de orele de sport! Dar pentru anumite persoane, cafeaua poate să aibă mai multe efecte negative decât pozitive.

Citește mai departe pentru a afla cine sunt cei care ar trebui să evite cafeaua sau să limiteze consumul său! 

Vezi și: Vrei să treci la cafea decofeinizată? Uite la ce riscuri te expui! 

Femeile însărcinate 

Dacă ești însărcinată, este bine să limitezi consumul de cafea și să ții cont de sfaturile medicului tău ginecolog. Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie le recomandă femeilor însărcinate să limiteze consumul de cofeină la 200 mg, zilnic, (aproximativ două cești de cafea) pentru a minimiza riscul de avort spontan, de travaliu prematur și de greutate mică la naștere. 

Persoanele care suferă de Sindromul de intestin iritabil (IBS)

Sindromul de intestin iritabil (IBS) este o tulburare cronică a intestinului, caracterizată prin dureri abdominale, gaze, disconfort și modificări ale tranzitului intestinal. 

Cofeina din cafea poate provoca diaree, un simptom al sindromului de colon iritabil, așa că dacă te confrunți cu această tulburare, cel mai bine este să eviți consumul de cafea sau să limitezi cantitatea. 

Persoanele cu afecțiuni cardiace 

Dacă te confrunți cu aritmii, (bătăi neregulate sau anormal de lente sau rapide ale inimii) este bine să eviți consumul de cafea. Cofeina din cafea poate crește tensiunea arterială și frecvența cardiacă, așa că dacă știi că suferi și de alte afecțiuni cardiace, este bine să discuți cu medicul tău cu privire la cantiatea de cofeină pe care trebuie să o consumi!  

Persoanele care se confruntă cu tulburări de somn 

Obiceiul de a consuma multă cafea după o noapte în care nu te-ai odihnit corespunzător îți poate fi dăunător. Consumul de cafea după o noapte pierdută îți poate afecta calitatea somnului și, de aceea, este bine să eviți cofeina, dacă te confrunți cu insomnii.

În general, pentru un somn odihnitor, este bine să eviți să consumi băuturi care conțin cofeină, (cafea, ceai verde, ceai negru, ceai alb și energizante) cu cel puțin șase ore înainte de culcare. 

Citește și: Cu lapte, neagră sau instant? Felul de cafea preferat spune multe despre personalitatea ta 

Persoanele cu glaucom

Glaucomul este un termen care definește mai multe afecțiuni oculare, care degradează nervul optic și care pot duce la deteriorarea vederii, dacă nu sunt tratate la timp.

Conform site-ului „Eat This‟, persoanele cu glaucom trebuie să limiteze sau să evite consumul de cofeină: „Conform unui studiu recent, presiunea intraoculară crește în rândul persoanelor cu glaucom, atunci când consumă cafea, așa că îi încurajez să limiteze sau să evite consumul de cofeină‟, remarcă dieteticianul Angel Planells.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

javier allegue barros 55bVEzGVnzY unsplash jpg
Brad Pitt  sursa foto   profimedia jpg
Scarlett Johansson  foto   Profimedia jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpg
Alain Delon  foto   Profimedia jpg
Jupiter in Rac jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
64 65 shutterstock 1601037709 jpg
shutterstock 2344104483 jpg
miliardar rus  foto   Instagram jpg
profimedia 1000304137 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  13 jpeg
Sarah Jessica Parker  foto   Profimedia jpg
Jenna Bush  foto   Profimedia jpg
Kelsey Grammer  foto   Profimedia jpg
1 jpg
Gloria Estefan  foto   Profimedia jpg
Barbra Streisand  foto   Profimedia jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
Cher  foto   Profimedia jpg