4 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă

O viață sănătoasă este dezideratul fiecăruia dintre noi, însă în prezent poate fi destul de dificil să îți păstrezi sănătatea câtă vreme stresul, poluarea și hrana procesată ne acaparează viețile.

image

Pentru a te bucura de o existență fără probleme de sănătate este important să îți stabilești obiceiuri benefice deopotrivă pentru trup, suflet și pentru minte, iar despre acestea discutăm în cele ce urmează.

Ce obiceiuri sănătoase te ajută să îți păstrezi sănătatea?

1. Schimbă alimentația

Alimentația joacă un rol important în felul în care te simți, așadar primul pas pe care ar trebui să îl faci către obiectivul tău este să îți schimbi obiceiurile alimentare. Optează pentru fructe și legume proaspete și evită prăjelile și hrana fast-food. De asemenea, dozează cantitatea de cafea pe care o consumi, deoarece excesul te va face să fii mai obosit și mai irascibil. Consumă moderat și folosește capsule de cafea de la altex.ro deoarece acestea îți vor oferi cantitatea de cafea de care ai nevoie dimineața, pentru a te simți complet revigorat. Consumă sucuri naturale în loc de băuturi procesate și stabilește un program al meselor care să îți ofere senzația de sațietate. 

2. Adoptă obiceiuri sănătoase înainte de somn

Rutina de seară, care precede somnul, ar trebui să fie bazată pe câteva reguli clare, menite să îți asigure binemeritata odihnă. Prima regulă ar fi aceea de a nu utiliza telefonul mobil, tableta, laptopul sau televizorul cu circa o oră înainte de culcare pentru a-i permite creierului să se odihnească. Fără stimuli înainte de culcare te vei bucura de un somn mai liniștit, iar dimineața te vei simți revigorat.

O altă regulă este aceea de a respecta numărul de ore de somn recomandate medical, deoarece creierul și corpul au nevoie de odihnă. Regenerarea celulară este un proces care se produce cu precădere în timpul somnului, așadar trebuie să îi oferi organismului odihna de care are nevoie. Este recomandat să te pregătești de culcare în jurul intervalului orar 21:30- 22:00 și să dormi pentru măcar 8 ore. 

3. Ieși la plimbare

Vitamina D este foarte importantă pentru un organism sănătos, iar lipsa acesteia conduce la o multitudine de probleme, cum ar fi rahitismul, mai ales la copii. Ieși la plimbări lungi în natură, fie pe jos, fie pe bicicletă, pentru a face și mișcare în același timp. Poți merge la plimbări în parc sau în drumeții, însă ai grijă ca expunerea la soare să se facă în condiții de siguranță, folosind produse cu factor ridicat de protecție solară indiferent de sezon.

4. Găsește un hobby relaxant

Atunci când ai o pasiune, aceasta te poate ajuta să îți ocupi mintea și să o „hrănești” cu lucruri sănătoase. Chiar dacă nu ești genul crafty există o multitudine de hobby-uri care îți pot aduce plăcere. Poți învăța o îndeletnicire nouă, precum împletitul, croșetatul sau gătitul, sau te poți îndrepta spre pasiuni din care poți chiar să te bucuri de un venit, cum ar fi prelucrarea lemnului, scrierea unei cărți sau punerea bazelor unei afaceri.

O viață sănătoasă presupune să ai înainte de orice obiceiuri care să îți ofere o stare de bine. Ai grijă de alimentația ta, creează-ți o rutină de somn și fă activități fizice care să îți stimuleze corpul. Nu uita nici de micile bucurii necesare pentru dezvoltare personală, deoarece într-un corp sănătos este nevoie de o minte sănătoasă.