5 sfaturi simple pentru a economisi bani la cumpărături

Toată lumea își dorește să facă economii, însă, de multe ori, este nevoie de un imbold. Creșterea accelerată și constantă a prețurilor din ultima perioadă a fost un motiv bun pentru ca tot mai mulți dintre noi să acordăm o mai mare atenție cumpărăturilor zilnice.

image

Și, cum valoarea coșului zilnic a devenit tot mai mare, pentru a ne putea păstra, pe cât posibil, stilul de viață, câteva ajustări au fost necesare.

Deoarece o parte importantă a bugetului nostru este alocată alimentelor, noi am creat acest ghid cu sfaturi utile, simplu de urmat, ce te va ajuta să economisești bani, fără prea mult efort.

1.  Folosește electrocasnice de calitate

Indiferent că ai o combină frigorifică sau un frigider și o lada frigorifica, asigură-te că acestea sunt de bună calitate și că funcționează corect, deoarece aparatele frigorifice au un rol esențial în bucătăria ta, zi de zi, mai ales atunci când vrei să păstrezi alimentele în stare cât mai bună, pe termen mediu și lung.

Indiferent de calitatea alimentelor, dacă aparatul frigorific nu funcționează în parametri optimi, acestea nu își vor putea păstra gustul și textura, în timp.

2.  Calculează totalul înainte de a ajunge la casă

Dacă ştii mereu suma pe care ai acumulat-o în coş, şansele de a cumpăra mai mult decât ai cu adevărat nevoie scad semnificativ. Îţi recomandăm să deschizi calculatorul pe telefon încă de când ai intrat în magazin. Bineînţeles, dacă ai o memorie bună şi te pricepi la calcule, poţi face asta fără ajutorul tehnologiei. Indiferent de varianta pe care o vei alege, adună-ţi contravaloarea produselor încă din momentul în care le adaugi în coşul de cumpărături. Totalul sumei te va face să fii atentă la fiecare produs pe care vrei să-l cumperi şi să decizi dacă ai cu adevărat nevoie de el sau nu.

3.  Cumpără în cantităţi mari

Nu spunem că este musai nevoie să cumperi de la un comerciant en gros, ci doar să eviţi cantităţile mici. Dacă vei verifica preţurile cu atenţie, vei observa că produsele ambalate în cantităţi mai mici sunt semnificativ mai scumpe decât cele mai mari. De aceea, îţi recomandăm să te orientezi către variantele mai mari şi să te bucuri de economii semnificative. Cel mai important aspect este depozitarea corespunzătoare a alimentelor, pentru a fi sigură că te poţi bucura de acelaşi gust chiar şi peste câteva săptămâni.

4.  Inventariază-ţi cămara

Nu de puţine ori ni se întâmplă să cumpărăm produse pe care le avem deja acasă. Şi asta nu pentru că avem nevoie de mai mult, ci pentru că se întâmplă să uităm de ele. De aceea, înainte de a pleca la cumpărături sau de a da o nouă comandă online, cel mai bine este să faci o verificare în cămară. Având în vedere creşterea constantă a preţurilor, nu este momentul să blochezi banii în produse pe care nu le consumi prea des sau, mai rău, care pot ajunge să expire pe rafturile dulapului tău.

5.  Vânează ofertele

Dacă îţi faci deseori cumpărăturile la supermarketuri, cu siguranţă ai deja aplicaţiile acestora instalate. După cum ai văzut deja, majoritatea companiilor postează inclusiv ofertele din săptămâna ce urmează, nu doar din actuala. Profită de acest lucru şi organizează-ţi lista de cumpărături astfel încât să beneficiezi de cele mai bune oferte pentru produsele de care ai nevoie. Acest lucru te va ajuta şi să îţi faci din timp un plan cu mâncărurile pe care le vei găti şi, astfel, vei câştiga timp.

Acestea sunt cinci dintre cele mai utile sfaturi ce te vor ajuta să reduci costurile lunare ale alimentelor. Ţine cont de ele, înainte de următorul drum la magazinul preferat, şi bucură-te de economiile făcute.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg